Okategoriserade

Vilken gravidförsäkring ska man ta?

Jag har tecknat en gratis gravidförsäkring nu, men jag vill gärna köpa en utökad försäkring också. Men jag vet inte vilken jag ska välja… Hoppas ni kan hjälpa mig!

Förra gången kom jag fram till att Folksam skulle vara bäst, men sen när jag bloggade om ersättningen jag fick för min bristning så visade det sig att några av er läsare hade fått 2000 kr mer för samma skada med ett annat försäkringsbolag. Jag minns inte säkert, men jag tror det var Trygghansa. 

Är det någon av er som har koll? Vilken gravidförsäkring är bäst? Och när är det dags att betala in? Dom börjar väl oftast inte gälla förrän vecka 22 eller nåt sånt?

  

22 Comments

 • Mikaela

  Trygg hansa hade jag förra gången och ska definitivt ha den nu med. Fick också mycket bristningar (grad 3 total sfinktertuptur). De var lätta att ha o göra med och gick igenom hela förlossningen med dem för att inget skulle missas. Väldigt hjälpsamma. Rekommenderar jag verkligen.

  • Emma - På Smällen!

   Tack! Det lutar mot Trygghansa nu. Folksam var också väldigt lätta att ha och göra med och jag behövde inte ens bevisa att min grad på bristning var enligt deras krav det räckte med att min historia lät jobbig. Men som sagt så var ersättningen högre med Trygghansa tror jag.

   • Mikaela

    Precis så var det med trygg hansa också. Man behövde inte skicka in något för att styrka. Kommer inte riktigt ihåg vad du fick för bristning men för bara min bristning fick jag ut 3500 kr tror jag. Svårt att komma ihåg exakt vilket belopp som var vilket. Hoppas dock man slipper gå igenom sånt den här gången.

 • Camilla

  Jag valde det stora paket via lärarförbundet där jag har mina andra försäkringar. Det kändes bäst att ha på samma ställe då mannen precis bytt jobb osv så slipper man krongla den vägen kände jag. Det kändes även som lärarförbundet hade bra också, tror alla är snarlika och det som skulle kunna skilja är bemötandet på alla olika ställen. 🙂
  Jag är iaf nöjd med mitt val och hoppas jag slipper komplikationer under graviditeten. ❤

  • Emma - På Smällen!

   Vad skönt 🙂 antar att det blev lite billigare så också då 🙂 Ja man får hoppas att man slipper råka ut för nåt och får må bra hela graviditeten 🙂

 • Tessan

  Jag hade Folksam i första grav. & valde Folksam nu igen. Förra gången jämförde jag mellan bolagen & valde därför Folksam. Försäkringen där börjar gälla i v 10 för mamman/partner & i v 23 för bebisen 🙂

 • zarah

  Med första barnet hade jag gratisförsäkringen via trygghansa och andra barnet den utökade via Folksam. Kommer ta den utökade från Folksam denna gången också. Vi har alla våra försäkringar från Folksam.
  Tror det finns en sida där alla försäkringar finns jämförda. Testa att googla 🙂

 • Sara

  Under min graviditet hade jag trygghansas utökade försäkring(-13), på papper var det den bästa försäkringen enligt jämförelser och oss själva, vi gjorde ganska mycket efterforskning 🙂 dock kan ju försäkringsvillkoren ändrats såhär 2,5 år senare! Lycka till! Kram

  • Emma - På Smällen!

   Hej! Jag fick en djup inre bristning med ovanligt många stygn eftersom jag inte slutade blöda. Det står inte vilken grad det var i min journal men jag hade så ont att jag grät i 4 veckor och kunde inte gå eller stå. Tillslut klippte dom bort många av stygnen. Såret läkte och blev alldeles för tajt så det gick inte att ha sex, det tog liksom tvärstopp och gjorde asont. Jag trodde att problemet satt i mig huvud så det tog 9 månader innan jag sökte hjälp. 1,5 år efter förlossningen fick jag min skada korrigerad och nu är jag helt återställd 🙂

 • Sara

  Trygg-Hansa!!!!

  De betalar till och med ut ersättning för nätterna partnern är med på BB. Så om en tänker att den är dyr…så betalar den tillbaka sig rätt snabbt.

  • Emma - På Smällen!

   Åhh, Gud sååååå bra!!! Hade ingen aning om det!! Jag kollade den igår, tror den bara är 200 kr dyrare än Folksam, lätt värt det då ju!

 • Olivia

  Trygg-Hansa ersätter 3000 kr vid komplikationer och lämnar ersättning för de nätter du är inlagd på BB. Tror att den börjar gälla vid vecka 20 eller 22? Men det är bäst att teckna försäkringen så snart som möjligt, ifall det skulle visa sig vara något som är galet. Lycka till!

  • Emma - På Smällen!

   Låter kanon! Jag har bestämt mig för Trygghansa nu 🙂 Men jag undrar om det verkligen gör nån skillnad när man tecknar den. Jag har uppfattat det som att allt som upptäcks innan vecka 22 gäller den inte för. Det är därför den börjar gälla efter RUL… Så tror jag att det är… Tack så mycket för hjälpen!

 • Line

  Jag hade en vän som tyvärr råkade ut för ganska mycket komplikationer. De hade IF, men insåg efteråt att hade det haft Trygg-Hansa hade de fått ut mer av försäkringen. De täcker bäst. Däremot kollade jag upp att åker du utomlands så täcker Folksam bäst.

 • Konsumenternas Försäkringsbyrå

  Hej Emma!

  På vår webbplats kan man jämföra bland annat gravidförsäkringar och även barnförsäkringar:

  http://www.konsumenternas.se/forsakring/olika-forsakringar/om-gravidforsakringar/jamfor-gravidforsakringar

  http://www.konsumenternas.se/forsakring/olika-forsakringar/om-barnforsakringar/jamfor-barnforsakringar

  Om du vill få oberoende och kostnadsfri vägledning om försäkringar är du välkommen att ringa oss under vår telefontid mån-fre 9.00-12.00 på telefonnummer 0200-22 58 00

  Med vänlig hälsning

  Konsumenternas Försäkringsbyrå

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.