Okategoriserade

Vi är i Falkenberg!

Idag har det varit lite blandat väder här nere i Falkenberg. Vi har haft uppehåll med lite sol men också regn och åska. Det väntas ännu mera åska ikväll så vi passade på att vara ute och promenera runt lite medans det var fint.

Vi gick till ett av vindkraftverken som står en bit ifrån stugorna. Jag ÄLSKADE att gå till vindkraftverken när jag var liten och även som tonåring. Jag får liksom en liten kick av ljudet när man kommer nära dom. Det känns lite farligt när det låter ”WROOOM WROOM WROOOOM” högre och högre ju närmare man kommer dom. Jag var jättexalterad när vi började närma oss men blev därför ganska besviken när jag upptäckte att det inte alls lät så längre. Dom nya vindkraftverken är mycket bättre och tystare. Dom bara piper lite, inget spännande ljud. Haha! Det var väl bra på ett sätt, jag tror inte barnen hade vågat gå nära annars, men Jag var lite besviken. Haha!

org_dsc06552
org_dsc06546
org_dsc06534-1

Lucas var så fascinerad av vindkraftverket. Han ville ha en bild till sin sommarbok som dom ska visa upp i skolan så jag tog bilden nedanför. Victor förklarade hur vindkraftverk fungerar och hur dom genererar energi som blir till elektricitet för att t.ex. ladda iPaden. Lucas tyckte det var jättehäftigt 🙂

Det var fint att promenera med baren i naturen. Vi såg massor av fjärilar och blommor som jag inte sett på flera år. Det kom över mig att jag har bott inne i stan så länge att jag inte ens mindes dessa blommor. En annan sak som jag också tänkt på när jag har varit på landet eller vid havet är att man nästan aldrig ser några stjärnor på himlen inne i stan. Vi måste definitivt lämna Göteborg lite oftare så att barnen får se en stjärnklar himmel. Jag tror aldrig dom sett det, nästan lite hemskt ju!

org_dsc06516-1
org_dsc06514

Efter promenaden lekte vi lite på lekplatsen med barnen. Det finns en gungbräda där man kan sitta 4 stycken och den är perfekt för vuxna att vara med på. SÅÅÅÅ roligt det var! Jag har inte gungat gungbräda på massor av år, men jag höll på att dö av skratt. Jepp, jag är uppenbarligen ett barn fortfarande!

Jag fick några underbara bilder på Lucas och Victor när dom busade. Jag blir verkligen helt varm i hjärtat av att se dom tillsammans. Mina killar!

org_dsc06592
org_dsc06591

Vår lilla promenad avslutades med att bada fötterna i havet. Det är 17 grader i havet så ingen var väl direkt jättesugen på att bada. Vi får se om vi åker till Skrea och tar ett dopp imorgon när det ska vara lite bättre väder. Det känns ju lite dumt att inte bada i Sverige en enda gång under detta året..! Speciellt nu när vi har chansen att ta ett dopp på fina Skrea Strand 🙂

org_dsc06606
org_dsc06605
org_dsc06604
org_dsc06600

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.