Okategoriserade

Vernissagen blev en succé!

Imorgon är sista dagen av min pappas frus vernissage! Är ni i Borås så måste ni verkligen passa på att gå dit!! Vernissagen har verkligen gjort succé i Borås och varit med i media flera gånger! Förra veckan skrev Borås tidning om vernissagen och Linda var till och med i radion!!!!

Ni kan lyssna på radionslaget HÄR!

IMG_3436.PNG

Och här är en bild på artikeln i Borås tidning:

 IMG_3437.JPG

Så här skriver dom i Borås tidning:

Hon har tidigare haft flera utställningar med sina målningar, men visar nu sina foton för första gången.

– Att fotografera tar inte lika lång tid. Sen är det så bra för man kan ta bilder med sin mobiltelefon. Den har jag ju alltid med mig och det blir förvånansvärt bra kvalitet. Om man har en systemkamera och ska gå ut och leta bilder så hittar man dem aldrig.

Bilderna kan dyka upp när som helst. Till exempel den gången på promenaden till jobbet som lärare på Sjöboskolan:

– Det var en så fantastisk morgon med solljus och lite dis. Jag tog massor av bilder och kom för sent till lektionen. Men det var det värt, säger Linda och skrattar.

Fast på utställningen har hon fokuserat på det som kallas för ”urban exploring”. Med familjen och kameran inlastad i bilen letar de upp ställen som annat mänskligt liv har övergivit.

Det låter lite tokigt, erkänner Linda men hon förklarar att det har blivit ett kul intresse för familjen:

– Andra åker till Hofsnäs för att bada. Vi åker till gamla gummifabriken i Svaneholm istället och andra ställen runt omkring.

Med stor inlevelse berättar hon hur de nästan blev inlåsta på fabriksområdet en gång. Om gasoltuber som stått orörda i decennier, och smutsiga lokaler som bara lämnades åt sitt öde sista arbetsdagen för många år sedan.

Ett annat favoritobjekt är gamla skolan i Övrarp i Dalsjöfors, där hon är uppvuxen:

– När jag var liten bodde lärarinnan kvar på övervåningen i huset. Sen var det någon form av sportstuga på undervåningen. Huset är från 1907 tror jag, men skolan lades nog ner någon gång på 60-talet.

Nu rivs den. Och när Linda började släktforska föll bitarna på plats…

– Det visade sig att en stor del av min släkt kommer från det området. Min morfar och alla hans syskon har gått i den skolan.

Hennes foton visas någon vecka till. Linda är tacksam till ägarna på Galleri Villastaden att de har öppnat för henne där:

– Det är inte helt lätt att ställa ut i Borås om man inte är känd eller har ett jättebra koncept. Och syftet med utställningen är inte att sälja. Det handlar om att visa upp ett intresse som jag brinner för.

 

Det är sista dagen på vernissagen imorgon kl 14 – 18 så passa på! Allt som är utställt finns även till försäljning 🙂 Vernissagen håller hus på Övre Kvarngatan 44 i Borås 🙂

 

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.