Okategoriserade

Vecka 40

Igår gick vi in i vecka 40 så idag är jag alltså i vecka 39+1.

Bebis

Nu är bebisen helt klar och väger ungefär 3,6 kg och är cirka 51 cm lång, men vikten och längden kan variera mycket och kan vara gentisk. Vikten ligger oftast mellan 2,8 och 4,5 kg och längden mellan 47 och 55 cm. Nu är det riktigt svårt att röra sig i magen. Trots platsbrist i magen kan det dröja två veckor till innan den vill ut. Moderkakan är stor som en vanlig omelett och väger runt ett halvt kilo.

Du

Magen är ungefär lika stor som i förra veckans kontroll. Det är dags för din bebis att komma ut nu. Många kvinnor går över tiden med 14 dagar och ibland lite till. Det är bara cirka 5 % som föder på den beräknade förlossningsdagen så räkna med plus/minus 14 dagar.

Så här känner jag

Oj oj! Det är alltså dags snart! Om mindre än 3 veckor så är vår bebis här med all säkerhet! Det känns helt galet och sjukt spännande!!!! Jag mår fortfarande bra. Ungefär som innan.. Halsbränna, svullna fötter och ben men annars har jag inga andra graviditetskrämpor. Jag har blivit lite förkyld nu sen igår så jag hoppas på att det ger med sig så jag är frisk på förlossningen. Mitt symfus-mått låg på 34 cm. Jag har inte vägt mig sen förra veckan men då låg jag iaf på plus 14,7 kg… jag får väl kolla imorgonbitti vad vikten är nu 🙂 Om jag vågar… haha!

Jag har inget emot att gå över en vecka, men jag kommer nog bli lite stressad om bebis inte har kommit när det närmar sig två veckor över tiden för jag vill gärna slippa att bli igångsatt.

 

Fanns visst ingen bild på babycenter med bebis i vecka 40!!!!
Jag får lägga upp magbild sen istället!

One Comment

  • Monica-Gravid med nr 1

    Det börjar verkligen bli spännande för oss nu 🙂 När tror du han kommer? Har du några känningar alls? Kramar ♡

    Svar från Emma: Nää jag känner ingenting. Bara stickningar och ilningar neråt… inget annat. Jag tror jag kommer gå över lite.. känns inte alls som bebis kommer tidigt längre haha!!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.