Femte graviditeten

Vecka 37 och jag är helt slut!

Nu är det exakt 3 veckor kvar till förlossningen och jag är helt slut! Jag undrar var min innan-förlossningen-energi har tagit vägen. Alla andra graviditeter har jag ju fått massor av energi precis innan förlossningen och städat/rensat/putsat fönster och haft mig. Just nu känns det som hela hemmet håller på att förfalla och jag orkar inte göra nåt åt det… eller nja, så illa är det kanske inte. Det står några ouppackade påsar i hallen från olika utflykter som barnen varit på och källarn är full med tvätt. Dessutom kommer hantverkarna på måndag för att återställa vår källare efter vattenläckan. Det ser jag inte framemot… usch vilken jobbig dag…

I resten av rummen är det i alla fall ordning och svärfar klippte både gräset och häcken häromdagen – vilken enorm lättnad! I vanliga fall är det jag som sköter trädgården, främst eftersom Victor är så pollenallergisk, men nu orkar jag verkligen inte. Jag har foglossning i svanken just nu så det gör det nästan omöjligt att böja sig för att plocka saker från marken.

Det som jag känner mest att jag hade velat ha energi till just nu är att packa BB-väskan och tvätta upp bebisens kläder. Det känns sååå dumt att jag inte orkar göra det för jag/vi måste ju det. Men jag är så trött på allt just nu så jag har nästan kommit till den punkten att jag inte bryr mig om den där väskan. Haha! Vi får se om det hjälper med lite extra järntabletter denna veckan, förhoppningsvis kommer energin tillbaka 🙂

2 Comments

  • Anna

    Då kan jag berätta att vi renoverade hela huset när jag var gravid med nr 2, hade rivit ut både kök, badrum och vardagsrum. Samma dag som jag kände att nu är det på G kom rörmokaren och skulle göra klart badrummet men det hade blivit något fel i beställningen av duschblandaren så det gick inte att färdigställa. Köket var inte i närheten av klart heller. Och inte vardagsrummet. På kvällen jobbade min man som tusan med att få klart golvet i vardagsrummet, tog en dusch och kom för att lägga sig, då gick mitt vatten. Men jag hade i alla fall köpt nytt förlossningsgodis på dagen eftersom jag ätit upp det jag köpt kvällen innan 🤣

    • Emma

      Åh herregud!!! Det var inte dåligt!! Jag brukar få mindre ont och känna mig fylld av energi på slutet så jag fattar inte riktigt vad som hänt denna gången. Jag hoppas innerligt att järntabletterna gör sitt för jag tog inte förra veckan för att jag blev så kass i magen 🙈

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.