Okategoriserade

Vecka 36

Redan vecka 36!! Jag kan knappt fatta att det är sant! Hur kan det vara vecka 36 redan? Bara 4 veckor kvar till vecka 40!

Bebis

Nu väger bebisen ca 2800 g och är ca 47 cm lång. Bebisen lägger på sig ungefär 14 gram om dagen nu. Pojkbebisar blir ofta etthundra eller tvåhundra gram tyngre än flickbebisar. Föds din bebis i vecka 36 klarar den sig oftast alldeles utmärkt. Bebisen har börjat förbereda sig inför förlossningen. Den tränar andning, men inte när det sover djupt. Bebsen rör sig lika mycket som förut men kan inte ta ut svängarna på samma sätt som förut. Rörelserna blir därför mer svepande  istället för puffarna som du kanske har upplevt tidigare. Det ska inte vara stilla i magen, prata med din barnmorska om du känner dig orolig.

Du

Din mage mäter mellan 32 och 35 cm. Nu står magen som högst, livmodern känns säkert ända upp i revbenen, men kommer snart att sjunka för var dag allteftersom bebisen lägger sig tillrätta i bäckenet. Om detta är ditt första barn har barnet förmodligen redan fixerat sig i bäckeningången nu. Nu kan din vikt vara bestående under resten av graviditeten. Viktökningen kan variera men bör ligga mellan 11 och 14 kg. Du drömmer säkert om förlossningen. Din råmjölk kan läcka från dina bröst.

Så här känner jag

Halsbrännan har blivit ett snäpp värre nu. Novalucol hjälper dåligt, mjölk hjälper ibland helt och hållet men ibland inte. Kanske dags att prova en av de andra medicinerna mot halsbränna. BM sa att det kan bli så att en slutar fungera och då får man prova en annan. Bebisen är tung för bäckenet nu känner jag. Det trycker liksom på när jag går och det känns ganska obehagligt när jag går längre än 5- 10 min. Fötterna är fortfarande svullna och jag har inte lyssnat på era tips om stödstrumpor för att jag helt enkelt inte orkar gå iväg och köpa några. Tycker inte om dom randig, har såna hemma, jag behöver skaffa mig några i nylon. Undra om jag kan skicka sambon till apotektet för att se om det finns där?

Men egentligen så mår jag bra. Jag tycker fortfarande om att vara gravid! Jag njuter fortfarande och jag önskar att bebis inte kommer tidigt så att jag får fortsätta vara gravid lite till 🙂 Det är mysigt här i min gravidbubbla! Jag längtar såklart efter bebben och tills jag ska sluta jobba, men gravid kan jag allt tänka mig att vara lite till 😀

One Comment

  • Madde-Bäbis i februari

    Härligt, snart är du ikapp mig 😉 hih!
    Min halsbränna har oxå ökat nu de senaste dagarna, helt sjukligt vad det är obehagligt. Det som är det värsta!
    Men mjölk räcker rätt så bra känner jag ändå.. Tack för tipset <3

    Svar från Emma: Hehe!! Du har inte långt kvar nu tills ni får se er kille. Han blev inte tre veckor tidig (du trodde ju 2-3 veckor tidig) får se om han kommer snart 🙂 Förstår att ni längtar mycket nu när det är så kort tid kvar! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.