Okategoriserade

Växte upp utan mat och kläder – föräldrarna var alkoholister!

Vad har ni för relation till Vitryssland? Jag tror att många av oss här i Sverige inte vet så mycket om Vitryssland. Själv, minns jag att vi alltid skickade julklappar till barnen i Vitryssland på Kyrkans barntimmar som jag gick på när jag var liten. Julklapparna skickades alltid till ett eller flera barnhem i Vitryssland, men vilket har jag ingen aning om. Min granne Antonia, är från Vitryssland, hon bodde på ett barnhem därnere tills hon blev adopterad till Sverige när hon var 4 år. Hon har berättat så mycket hemskt från hennes tid där, men ändå var barnhemmet hennes räddning! Hade hon inte kommit dit så hade hon och hennes tvillingbror kanske inte överlevt.

fredagskrönika Antonia barnhem vitryssland

Innan hon kom till barnhemmet så levde hon tillsammans med sina 6 andra syskon i misär i ett hus ute på landet som saknade riktig väg. Huset hade ingen värme och barnen hade ingen mat. Föräldrarna var gravt alkoholiserade och förmodligen tog barnen hand om varandra för att överleva. I socialens rapport står det:

”svarandes barn är ständigt hungriga, är utan kläder, ingen ser efter dem. I deras hem råder en sanitär olägenhet, det saknas elementära levnadsvillkor”

Antonia har skrivit veckans fredagskrönika som ligger uppe på Vimedbarn.se HÄR, där kan ni läsa hela hennes historia och om ansökan till Spårlöst för att hitta hennes äldre syskon som förmodligen var dom som höll henne vid liv under hennes första 3 år! Jag får nästan ständigt gåshud när jag hör henne berätta och när jag läste hennes krönika. Hur fan kan man göra så mot ett barn? Hur kan man ens sätta något annat behov framför sitt oskyldiga barn? Barnen fick ju inte ens mat eller kläder! Jag förstår att beroende kan vara starka, men varför inte lämna ifrån sig barnen innan dom kommer till verklig skada?

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.