Okategoriserade

Varför Lucas inte äter

Hej på er!

Tack allihopa för ert fina stöd kring Lucas matsituation. Jag ringde till BVC igår och bad läkaren skriva intyg och så ringde jag rektorn. Rektorn sa att han behövde läkarintyget men att för Lucas skull börjar dom med gröten på en gång. 15:e oktober har vi tid på östra sjukhuset för undersökning om Lucas behöver operation eller inte. Jag ska vara med på lunchen på dagis idag igen och då kommer jag säga precis hur jag vill ha det. Det är superviktigt att matsituationen inte blir mer pressad än vad den redan är för då kommer Lucas aldrig vilja sitta vid bordet och äta. Det som känns viktigt är att dom inte trugar eller lurar in skeden i munnen på honom och inte göra nån big deal av att han spottar ut om han inte gillar.

 Jag tänkte jag skulle förklara för er nya läsare som har undrat varför Lucas inte äter. Jo, Lucas har stora halsmandlar och förmodligen polyper i näsan som gör att han får kväljningar när han äter. Jag tror att minskade halsmandlar kommer hjälpa honom mycket, men det har gått så långt nu så jag vet inte säkert om han kommer bli helt hjälpt av det. 

  

2 Comments

  • ylva

    Om du upplever att du får problem med förskolan och de har svårt att förstå så kanske du kan be barnläkaren ringa direkt till förskolan. Fattar inte varför det skulle vara ett problem att blanda lite gröt.. stå på dig! De ska såklart se till Lucas och hans behov!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.