Okategoriserade

Varför jag aldrig ska föda i Brasilien

Om jag inte visste det förut så vet jag iaf nu varför jag aldrig ska föda barn här i Brasilien. Nu vet jag! Här får INTE pappan vara med under förlossning! Vilket jag tycker är helt sjukt! Vem är bättre på att lugna en nervös mamma som har sjukt ont för att en bebis är påväg än pappan?!!!! Ett gäng okända människor?!?! Jag skulle inte tro det!!! Om pappan ska vara med under förlossningen här så får du betala dyrt för att föda på ett privat sjukhus. Och ändå är sjukhuset inte på långa vägar lika bra som i Sverige. Inte på några villkor att jag kommer betala dyrt för att föda ett barn här när sjukvården är så mycket bättre i Sverige! Ännu mera överraskad blev jag när jag fick höra att det är likadant i Portugal!

Jag tycker det här är superkonstigt och nästan lite hemskt. Tänk att det är så många pappor här i världen som missar det häftigaste ögonblicket i deras liv, just när deras barn föds! För oss var det ett helt fantastiskt ögonblick som jag inte hade velat att Jair skulle missa för något i världen! Jairs brosa fick inte komma in i förlossningssalen när hans dotter föddes trots att han och mamman var tillsammans. Istället satt han på en restaurang under tiden och firade med god mat och drack öl. Jag förstår att han firade, men jag tycker det låter hemskt att han inte fick vara med när hans dotter föddes.

3 Comments

  • Emely Tuväng

    Vad skumt. Min pappa fick vara med när min lillebror föddes i Portugal men det var ju tjugo år sen. Har de ändrat det nyligen? :S Du jag tänkte på de där snygga shortsen, vad kostar dem? Kram

  • Leila

    Det är en kulturfråga, Det är faktiskt få länder i världen där papporna i regel är med på förlossningen. Jag fick tjata på min man för att få honom att förstå varför han skulle vara med. Min pappa var inte med på någon av sina barns födelse, och då är vi alla födda i Sverige. Traditionellt sett har det helt enkelt varit en kvinnosak. Numera en föräldrasak.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.