Varför gillar typ alla bebisar kaffe?

Det verkar som dom flesta bebisar och småbarn gillar kaffe, visst är det konstigt? Jag har hört flera mammor berätta att dom låtit sitt barn smaka på lite kallt kaffe för att visa att det är äckligt så att dom ska sluta tigga från mammas kopp varje gång hon dricker, men att det haft helt omvänd effekt! Jag lät aldrig Lucas testa kaffe, det är ju inte bra för barn med kaffe så det är inget man ska ge dom. Men när Isadora var 1 år gick jag på den niten, jag trodde hon skulle tycka det var äckligt och lät henne smaka och efter det tiggde hon kaffe jämt (utan att få såklart). Jobbigt!

img_4025
img_4023

Igår fick William tag på min kaffekopp och gick runt och sippade på det kalla kaffet i botten. Han såg helnöjd ut, men jag kan verkligen inte fatta att han tycker det är gott? Inte ens jag tycker att det kalla överblivna kaffet är gott! Men William tycker att allt är gott! Han äter i allt jag dukar fram och det enda jag upptäckt är att han gillar köttbullar mer än pasta för han äter alltid upp köttbullarna först och sen pastan.

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

  1. Lisa

    Kan det bero på att dom så ofta ser oss dricka kaffe/te/vad sin helst i en mugg och då är det lika med gott/tryggt att äta eftersom mamma gör det? 🙂 Precis som barnen i en viss ålder gärna vill smaka på min frukostgröt 😊

    Svara
  2. Josephine

    Jag tror det är för att barnen ser oss dricka kaffe, och då måste det ju vara gott. 😃 barn gör ju som vi gör!

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här