Branäs

Värdefull tid tillsammans i Branäs

– Pressresa till Branäs –

Nu är vi hemma igen efter en fantastisk vecka i Branäs 🙂 Det var så härligt och vi hade så kul att jag inte alls kände mig redo att åka hem igår, men det är väl med den känslan man ska åka hem. Veckan började perfekt med att det snöade på eftermiddagarna så i slutet av veckan var det ordentligt med snö i backen och inte ett dugg isigt. Veckan slutade på topp med solsken och vackert väder, dock var det väldigt väldigt kallt! Vi hade -18 grader!

Varje gång jag gick ut med William för att hämta Isadora från skidskolan som låg precis utanför vårt boende, så började han kippa efter andan, frusta, skrika och dregla, så han fick vara inne dom tre sista dagarna. Dom första dagarna hade vi med William i en barnvagn från Thule som vi hade lånat från Branäs. Perfekt för då slapp vi ta med vår barnvagn som ändå hade varit för svår att köra i snön med.

Lucas, som stod på ett par skidor för första gången förra året, avancerade till nivå 3 i skidskolan detta året. Jag kan INTE fatta att han har blivit SÅ duktig!

Han har gått om mig med hästlängder! Jag är fortfarande nybörjare och kan inte hälften av det han kan. För mig är det en utmaning att åka efter honom och han måste VÄNTA på mig längst ner i backen, ibland länge. Vissa backar stod han säkert en kvart och väntade på mig medans jag tog mig ner steg för steg! Haha! Men jag älskar det! Jag kan nog inte med ord beskriva hur värdefullt det kändes för mig att tillbringa flera timmar i backen med Lucas varje dag, bara han och jag.

Han har blivit så stor nu och har egna intressen, varav ett av dom helt klart är skidåkning. Jag älskar att få vara med och dela ett intresse tillsammans med honom, snacka om värdefull egentid! Detta trodde jag absolut inte skulle hända när vi åkte till Branäs detta året, att han skulle klara att åka både blå och röda backar utan hjälp. Jag trodde att vi skulle hänga i barnbackarna i närområdet, men istället utforskade vi hela pistkartan!

Den här tiden som han och jag hade ensamma i backen, kommer jag för alltid bevara som ett minne i mitt hjärta ❤️ Det var en så värdefull stund tillsammans!

Förra året vågade jag mig aldrig upp på toppen av berget så vi missade helt den roliga banan Nintendoland som är en barnbacke på bergets topp. Det är en lite snävare backe med mycket svängar och om man är lite modigare än mig (som alla ungar verkar vara) så kan man även åka en alternativ väg vid sidan av med hopp och grejer 🙂

Här börjar Nintendoland

Jag och barnen åkte upp med gondolen fast utan skidor bara för att spana in Super Mario. Sedan provåkte Victor och Lucas Nintendoland innan jag vågade 😛 Jag hade nämligen hört från min kompis Malin att den var superläskig förra året när hon åkte den och hela backen var täckt av is. I år var det som sagt mycket snö i backen så detta året var den inte läskig, men visst gick det undan på sina håll, särskilt på slutet!

I Nintendoland barnen finns en massa Nintendo-figurer och rör som när man spelar Super Mario 🙂

Hur gick det för Isadora då? Hon tragglade på med samma backar hela veckan, men på slutet vågade hon faktiskt åka den brantaste gröna backen själv vilket var stora framsteg för henne 🙂 Nästa år lär hon sig förhoppningsvis bromsa lite så att hon också kan åka Nintendoland med oss 🙂

Resan hem från Branäs gick lika bra som resan dit. Det är inte speciellt långt till Branäs från Göteborg så bildfärden gick väldigt bra trots tre barn i olika åldrar. Vi stannade och kissade i snön två gånger, bytte blöja i bilen en gång, ammade två gånger och åt medhavd kokkorv och däremellan kunde vi streckköra. Lucas och Isadora var nöjda med att lyssna på musik i sina hörlurar och William sov den mesta av tiden – skön biltur med andra ord 🙂

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.