Okategoriserade

Hur har Branäs corona-säkrat sin skidanläggning?

– Pressresa till Branäs –

Det jobbiga när man ska besöka en ny plats eller en butik i coronatider är att man inte vet säkert om man kommer kunna undvika trängsel. Det kanske ser ut som att det är folktomt, men när man kommer till kassorna så blir det plötsligt trängsel – jobbigt! Jag tänkte därför skriva om hur vi upplevde Branäs ur coronasynpunkt.

Vi åkte på vår resa till Branäs precis efter jullovet och upplevde det totalt sätt lite lugnare än vad det var samma vecka förra året. Det var inte speciellt mycket trafik på varken resan upp eller ner och eftersom vi inte stannade på några rastplatser så märkte vi inte av någon trängsel där heller. Däremot var det gul snö nästan överallt där vi stannade så det var tydligt att fler gjorde som vi, kissade ute 🙂

Incheckning / utcheckning
Incheckning i Branäs sker som vanligt direkt i trappuppgången till ens boende. Det var samma sak förra året så alltså inte specifikt för corona. Man får helt enkelt ett sms där det står var man kan hämta sitt lilla kuvert med rumskort och sen är det bara att gå in utan att prata med någon receptionist eller liknande. Utcheckning sker på samma sätt men att man då lämnar sitt kuvert i en postlåda.

Liften och liftköer
Det var nästan aldrig någon kö att tala om till liftarna (precis som det var samma vecka förra året). Det var ett fåtal gånger som vi upplevde att det var kö, men folk var duktiga på att hålla en stavlängdsavstånd. Singelköerna var borttagna och i gondolen och sittliften åkte varje sällskap var för sig. När jag tog bilden nedan så hade vi precis köat till en sittlift med sex platser. Vi hade kunnat dela på liften genom att jag och Lucas hade satt oss i ena änden och att dom bakom oss hade satt sig i andra änden, i så fall hade det varit två platser över mellan oss, men det var skönt att det var så accepterat att man inte skulle dela lift med något annat sällskap.

Mat och restauranger
Vi hade med oss all mat hemifrån Göteborg (det kommer ett eget inlägg om det), men i efterhand såg vi att Branäs faktiskt ordnat med ett gäng andra fiffiga lösningar också, bl.a. kunde man förboka matkasse som leveras direkt till ens boende på ankomstdagen – hur bra?! Restaurangerna hade också utkörning av takeaway som enkelt kunde beställas via app.

Uthyrning av skidutrustning
Branäs erbjuder numera gratis utkörning av all skidutrustning direkt till ditt skidförråd och när du åker hem så kommer dom och hämtar upp allt igen. Dom allra flesta gäster slipper därför besöka skiduthyrningen, men om du ändå måste gå dit så kommer det garanterat vara väldigt lite folk. Jag blev tvungen att byta mina pjäxor och då var jag ensam i en jättelokal.

Toppstugan och värmestugorna var stängda
Toppstugan och värmestugorna var av förståeliga skäl stängda eftersom det hade varit svårt att hålla avstånd där. Det hindrade dock inte oss från att leka lite i snödrivorna på toppstugans terass 🙂

Branäs egna covid-19 teststation
Branäs hade även fått en egen coronateststation för att turister och anställda skulle kunna testa sig. Så bra åtgärd tycker jag som bidrar till minskad smittspridning.

Detta är bara några av dom många åtgärderna som Branäs gjort för att kunna hålla skidanläggningen öppen på ett smittsäkert sätt. Ni kan läsa mer om alla åtgärder som dom gjort HÄR!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.