Okategoriserade

Var ska vi flytta?

Det är många som undrar var vi ska flytta nånstans eftersom vi nu skrivit på med en mäklare. Svaret på den frågan är ingenstans… eller vi vet inte. Vet varken när eller var vi ska flytta, men det här med att sälja är kopplat till en extremt hög stressfaktor för mig så jag ville vara ute i god tid. Jag vill att det bara ska vara för mäklaren att ”trycka på knappen” och skicka upp annonsen på nätet samma dag som vi köper något så att det inte blir så stort glapp mellan tillträdesdatumen. Det är ju inte jätteroligt om man tvingas stå med dubbla boendekostnader ett tag pga att man inte kom igång med försäljningen tillräckligt snabbt. Jag har också känt mig stressad över vilken årstid vi kommer sälja på, för om vi säljer på hösten/vintern och inte har några sommarbilder på trädgården så får huset en helt annan känsla. Vår trädgård är jättefin på sommarn, men det blir ju helt annorlunda på hösten när träden är kala. Därför känns det väldigt bra att ta bilderna redan nu, trots att vi inte hittat något än.

Vi letar fortfarande för fullt. Drömmen hade varit att hitta något i området men det är svårt att hitta tillräckligt stora hus här som är värda sitt pris. Det kostar liksom lika mycket att köpa ett hus med massor av fel som ska återgäldas som att bygga sprillans nytt en bit utanför och i så fall känns det mycket mer värt att bygga nytt.

3 Comments

  • M

    Jag förstår att dubbla kostnader inte är roliga att ta men oftast blir det väl ändå ett glapp pga att köparen också måste sälja sitt/ säga upp lägenhet osv. Alla köpare är inte villiga att stå med dubbla kostnader heller menar jag och inte under flera månader. Visst att man kan prioritera köpare som kan ha kort tillträde men det kan ju också betyda att man får gå ner i pris. Liksom att ha för långt tillträde också kan påverka priset. Lagom är bäst! Bara en tanke…
    Tänk också på att många banker ser det som en betydligt mer osäker marknad med nybygge (i och med att huset inte finns 😂) och kan ha krav där. I och med att många huspriser dök när vi skulle sälja och bygga vårt drömhus så hade de flesta bankerna krav på försäljning av bostad innan byggstart. Så det var bara att stressa med försäljning mitt i sommaren för att få börja tänka på bygge av hus. Nu gick det bra ändå. Vi fick ut vad vi ville från försäljningen och kunde flytta in hos anhöriga under byggtiden (inte kul men vad gör man). Många bekanta har fått samma krav från banken och fick flytta till hyreslägenhet under byggtid. Tyvärr är ju detta svårt då hyresmarknaden är helt kaputt, iaf där vi bor, där man kan få stå i kö i mååååånga år för att få något.
    Lycka till med vad det än blir! Jag håller tummarna för bygge då det hade varit en så kul process att få följa 😁

  • Sara

    Vi har precis flyttat in i vårt nybyggda hus så därför tycker ju jag såklart att ni som stor barnfamilj ska bygga nytt och verkligen få ett hus som passar er!! Bästa vi har gjort och vi kan absolut tänka oss att göra om det! Maila mig om du vill ha tips i processen, då vi gjorde några tankevurpor, men i det stora hela är vi väldigt nöjda 😍

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.