Vad jag är rädd för?

Jag funderar och funderar hela tiden. Vad känner jag, varför är jag ledsen, vad skulle få mig att känna mig bättre egentligen? Jag kan avslöja att jag har reggat mig på en dejtingsite. Varför gjorde jag det? Jo, jag känner väldigt stort behov av att se att det finns vettiga killar därute. Jag har inget bekräftelsebehov, jag vet redan att jag duger, men att det fortfarande finns schyssta, snälla, vettiga killar med bra värderingar gällande barn, det var viktigt för mig att veta. Jag har skrivit med killar och ibland har det känts bra, men då backar jag. Jag vågar inte träffas… Jag vet inte riktigt vad jag är rädd för, men jag får panik… Situationen känns så onaturlig för mig. Jag är rädd att jag inte kommer kunna vara mig själv och en massa andra saker…

Jag har inga planer på att kasta mig in i något nytt. Jag tänker vänta på en riktigt bra kille och inte nöja mig med “helt ok”. Jag vill ha allt som jag har saknat dom senaste åren och jag är säker på att det finns en sån kille. Men samtidigt som jag skriver att jag är säker på att det finns en sån kille så gnager en oro i mig. Tänk om det tar för lång tid att hitta den killen, tänk om jag inte hinner få fler barn… Aj, fasiken vad ont det gör i bröstet när jag tänker på det. Det är en alldeles för stark önskan för att jag bara ska ge upp den. Jag önskar att jag kunde få en glimt in i framtiden och få svar på den frågan, om jag kommer hitta en bra kille och få fler barn eller inte. Jag är verkligen orolig över att detta…

Fotograf: www.wanderings.se

Relaterade Inlägg

29 Kommentarer

 1. Li

  Du separerade för bara nån månad sen, du kan förhoppningsvis få barn i tio års tid till. Det är inte värt att stressa. Njut av de barn du har. Njut av att själv få styra ditt liv. Njut av din tid i frihet. Stressa inte fram att möta nån ny för att få barn. Så kanske ni får barn och sen visar det sig att han inte är den du vill ha. Så separerar du igen. Det är inte värt det. Du är inte värd det.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jag känner EXAKT så! Det är därför jag inte vill “hitta någon”, jag vill “hitta rätt”. Men för att känna mig trygg i att vänta på att den rätta dyker upp en vacker dag så vill jag veta att det finns vettiga killar därute och jag hade velat få en glimt av framtiden. 🙁 Buhu, vad jobbigt allt känns ibland.

   Svara
   • Sevil

    Emma gör inte det här mot dig själv, jag separerade för ett år sen jag kände också som dig. Gav mig ut på dejting. Online dejting är ingen lätt sak man träffar alla möjliga typer och det kan hända att man träffar killar som gör allt värre. Hitta dig själv först i vad det har hänt njut att vara singel ett tag och fokusera bara på dig själv och barnen. Det är många faser efter skilsmässan. Vår tryghet ska inte komma från killar det ska komma från inre från oss. Gilla dig själv och rätt kille Kommer en dag. Kram

   • Emma - På Smällen!

    Jag beklagar Sevil! Men oroa dig inte, jag är extremt försiktig och eftersom jag inte vågar träffa någon så lär inget bli värre. Jag vill också hitta mig själv först, men funderar samtidigt på vad det innebär egentligen? När jag blev tvåbarnsmamma gick jag runt och väntade på tvåbarnschocken som aldrig kom och nu går jag runt och väntar på ensamstående-chocken för än så länge känns det som det varit ganska lätt att leva själv med två barn. Jag tycker till och med att livet är enklare nu än när jag och Jair levde tillsammans. Men jag förstår vad du menar! Angående trygghet från en kille så är det något jag alltid saknat i vår relation och därför är jag väldigt trygg med att leva själv. Visst saknar jag myskvällar och närheten med någon, men det jag saknar mest är att ha en framtid tillsammans med någon.

 2. Johanna

  Jag tänker stop stop stop. Jag förstår att du är orolig över att inte få fler barn men jag tänker att det har gått såå kort tid. Du behöver inte känna dig orolig ÄN. På något sätt borde du fokusera det som är här och nu. Försök hitta dig själv.

  Och fler barn kan du ju få på egen hand också, om du i framtiden inte har hittat en ny partner. Men ta lugnt här och nu ?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Oroa dig inte, jag är inte stressad! Jag är inte på väg att stressa in i något även om det kanske låter så. Men jag vill känna mig trygg i att det fortfarande finns vettiga killar kvar därute och att jag har mycket tid på mig. Jag fokuserar på det som här och nu 90% av min tid, men jag behöver ventilera de 10% av mina tankar som handlar om framtiden också ?

   Och ja, hitta mig själv är nånting jag vill fokusera på just nu. Jag känner mig hoppfull och glad över att tänka på mig själv som ensamstående nu. Det gjorde jag inte förut 🙂

   Svara
 3. Karin

  Hej,
  En helt normal reaktion tänker jag om att du reggar dig på dejtingsajter, kollar läget och sedan vänder i dörren. Att vända i dörren beror antagligen på att du bara vill kolla och om den evigt rätta dyker upp så kommer du inte att göra det. Sedan vet jag inte om det behöver gå en viss tid; när det är rätt så är det det. Så kolla du vidare, lite försiktigt, så kommer du säkert att få alla dina hett efterlängtade barn med rätt kille. Och sen är det helt OK att provprinsa lite också 😉

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack fina du! Jag hoppas du har rätt 🙂 Jag försöker göra så som jag känner för tillfället och är noga med att inte göra saker jag egentligen inte vill. Det är därför jag inte har pressat mig själv att träffa någon IRL ännu. 🙂

   Svara
 4. Lisa från Skåne

  Ta det lugnt helt plötsligt ramlat du över en fin kille på bussen, i affären eller på förskolan där barnen är. Du är fortfarande ung och har hela livet framför dig. Ha en bra helg.

  Svara
 5. Mia

  Jag fick mitt första barn när jag var 38 och mitt andra när jag var 40. Du har gott om tid! Jag kan känna stress över att hitta nån jag med, men inte för att jag vill ha fler barn, nu är jag 43 och har gjort mitt på den fronten men jag skulle vilja ha ett förhållande igen medans jag fortfarande känner mig hyfsat ung! Så en annan typ av stress än din kanske men ändå. Jag har varit singel sen januari och boende själv sen april men jag har inte bestämt mig än för om jag ens orkar dejta… Men man kan som du alltid kolla vad som finns därute ?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åh vad skönt det var att läsa! Jag får så olika råd och kommentarer så att jag ibland inte vet vad jag ska tro. Men det är ju 9 år kvar tills jag blir 40 och på den tiden borde jag ha tid tycker jag… Jag förstår din känsla och tycker absolut att du ska kolla vad som finns. Jag lever ett ganska isolerat liv och träffar nästan enbart äldre män på jobbet så jag kunde knappt föreställa mig att det fanns nån vettig singelkille kvar överhuvudtaget innan jag reggade mig.

   Svara
 6. Nathalie

  Förstår exakt hur du känner…. jag hade gjort som dig. Man vill ju veta hur “marknaden och möjligheterna” ser ut även om man inte vill/ behöver ha det just nu.

  Tänker på att det är vanligt i vår (lika gammal som dig) ålder att de flesta singlar redan har barn… skulle du vara nöjd över att njuta av en ny killes barn som kanske inte vill ha fler barn eller är det just att vara gravid, föda och ha en egen bebis du längtar så efrer? ? tror det kommer bli bra iaf… tillslut! Kram

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack! Det känns som många försöker lugna ner mig. Jag. är inte så orolig för mig när det kommer till dejtingsiter. Jag vågar ju inte ens träffa någon så att bli sårad på nytt är ju inte så stor risk.

   Nej, jag vill ha fler egna barn. Jag har ingenting emot att träffa nån som redan har barn så länge han och också drömmer om fler barn. Tack, ja jag hoppas det! Kram

   Svara
 7. Nina

  Din framtid kommer att bli bättre än du har tänkt och på ett annorlunda sätt än du kan föreställa dig. Bra på ett helt nytt sätt alltså. Så tror jag.

  Svara
 8. Diana

  Ta det lugnt ett tag och lägg killar på hyllan känner jag. Ta dig tid att gå igenom din skilsmässa, det har bara gått en månad. Att bli lämnad är inte lätt, att få en dröm krossad är heller inte lätt, att komma över en kille man älskat och delat ett liv med, drömt om en framtid med, är inget som direkt går över på någon månad.. eller?
  Kanske du är rädd att leva själv, utan en man?
  Du är starkare än vad du tror, lita på dig själv, du är en härlig, fin, vacker tjej och du kommer dit du vill i framtiden men kanske du behöver ge det lite tid?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Oroa dig inte, jag är inte stressad att ge mig in i något nytt. Jag är orolig för att tåget redan gått och hoppas innerligt på att bli övertygad om att det inte är så. Jag är inte ett dugg orolig över att leva själv utan man. Det som är mest kännbart är att jag har en inkomst mindre och måste laga mat själv, annars är allt som vanligt mer eller mindre. Jag hoppas verkligen att du har rätt. Om jag hade vetat säkert att jag inte har något att oroa mig för så hade jag inte funderat mer på detta alls…

   Svara
 9. Nina

  Hur tänker du om du träffar han med stor H där allt känns rätt och han kanske skulle ha 2-3 barn och inte vill ha fler barn. Är det nej nej då för att längtan av fler barn är stor, eller skulle hans barn ”kompensera” barnlängtan?
  Tror det finns massa vettiga fina killar för dig.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Någon som tar ansvar så att jag slipper ta hand om allt och alla 24/7. Någon som kan göra saker själv utan min hjälp, gärna lite driven. Någon som jag kan luta mig på när jag har det tufft. Någon som jag kan känna mig trygg med.

   Svara
 10. E

  Tror att många också kan ta avstånd i tidiga relationer där man får höra tex:att viljan att skaffa barn är större än två-samheten.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja, när det gäller killar mellan 25-30 år tror jag att du kan ha rätt, men killar som inte har barn som närmar sig 40 år brukar fråga mig om jag kan tänka mig att skaffa fler barn så det verkar vara lika viktigt för dom som det är för mig.

   Svara
 11. Karin H

  För mig var det som att vända på en hand när jag flyttade, all ledsamhet, all oro, osv. allt sånt försvann & jag kände mig 20 kilo lättare. Sen kom alla & beklagade skilsmässan. Klart det inte var kul, men nödvändigt & för mig med facit; så värt det.
  Jag funderade också mycket på ”sen”. Så kika på du. Jag vet att du är stark i dig själv & trivs med dig. Allt som inger hopp, så länge du inte skadar dig själv (vilket jag vet att du inte skulle göra) så lev livet! Sen när det väl händer så kommer du att veta att det var detta du längtade efter att veta. Då är det värt allt! ??

  Svara
 12. Fia

  Jag förstår din frustration i din barnlängtan och att få föda barn. Jag önskar så in i basken efter få vara med om en vaginal förlossning, få känna hur kroppen tar över och go in the flow. Men jag kommer aldrig kunna föda barn igen, pga. min cervixinsufficiens och pcos, som gör det svårt för mig att bli gravid, bära ett barn och måste snittas. Du kan förhoppningsvis få fler barn med eller utan fast förhållande. tänk lite på andra, så kanske det inte blir så jobbigt för dig?

  yes! jag är en bitterfitta, min dotter föddes och dog i vecka 22, i november 2010, det närmar sig hennes årsdag.

  Svara
  • Karin H

   Fast Emma tänker massor på andra! Dessutom är det hennes blogg & hon måste få skriva om sånt som hon bär på.
   Jag beklagar enormt din dotter, kan inte ens föreställa mig vad du gått & går igenom.
   Men Emma har lika rätt till sina tankar, oavsett vad nån annan går igenom.

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här