Okategoriserade

VAD ÄR ODDSEN?!

Det blir inte svårt att komma ihåg födelsedagar i vår familj när alla fyller år på samma dagar! Haha! Nej, men seriöst, jag fattar inte hur man kan ha sån tur (otur?!) att pricka några få dagar på året så att alla fyller år samtidigt!

Min pappa och hans fru fyller båda år den 15:e mars och när Lucas låg i magen så var han enligt mina beräkningar beräknad till deras födelsedag. Jag minns att jag hade tyckt det var så häftigt om han föddes på deras födelsedag, men han valde en egen dag och föddes den 16:e mars istället 🙂

Detta året så fick barnen två syskon. Japp, Lucas och Isadoras pappa har också fått barn detta året och gissa vilken dag deras barn bestämde sig för att titta ut?! Jo, på Lucas födelsedag! Haha! Vad är oddsen liksom?!

Foto: Wanderings.se

När dom var här för att visa upp bebisen för Lucas och Isadora så frågade Js fru hur det går med min graviditet och jag berättade att jag är beräknad att föda på min födelsedag, så jag skojade lite om att alla snor varandras födelsedagar och vad händer?! JAG FÖDER BARN PÅ MIN EGNA FÖDELSEDAG! Haha! Oddsen att jag skulle föda på min egna födelsedag var ju ganska små från början trots BF eftersom det bara är 4,6% chans att föda på BF. Det är i så fall större chans dagen efter BF – läs mer om det HÄR!

Visst är det lite häftigt ändå? Av alla dagar på ett helt år så verkar våra barn gilla samma dagar som nån annan i familjen 🙂

8 Comments

 • M

  Så himla kul när födelsedagar faller sig så. Jag trodde också det skulle vara tufft att komma ihåg födelsedagar inom familjen (jag är så dålig på det 😩). Men i vår lilla familj med tre barn blev det ändå rätt smidigt att ha koll på datumen. Maken och dottern fyller år den 8:e med ett halvår emellan och sönerna fyller den 29:e med fem månader mellan sina födelsedagar. Men jag känner mig lite ensam på 28:e 🤔😂

  • Emma

   Åh vad kul! Jag och Oliver fyller den 21:a juli, Isadora den 21:a april och William föddes ju nästan 21:a haha! Han föddes den 22:a augusti men vi gifte oss den 21:a så vi blandar ihop datumen ibland 😂

 • Madelene

  Vi har flera i släkten som delar födelsedagar, min lillasyster är född på våran mosters födelsedag, min lillebror på våran fasters födelsedag. Min ena systerson är född på våran farfars födelsedag. En av mina systerdöttrar föddes på min 30 årsdag för 4 år sen. Jag tycker det är kul att dela födelsedag med min systerdotter 🙂

 • Johanna

  Samma i min familj 🙂
  Min 8 år äldre morbror fyller år dagen efter mig (jag föddes dessutom 8v tidigt så de trodde mamma skojade när hon ringde att jag fötts).
  Min första dotter fyller två år före min kusin/Guddotters födelsedag. Min andra dotter fyller år dagen före min moster.
  Fint tycker jag, som att man har en speciell Connection. ❤️

 • Tessie - nybliven fyrabarnsmamma ♡

  Men vaaad lustigt! Vi har en likadan situation i vår familj. Min sambo och jag delar födelsedag – den 22:a augusti, och med vår andra dotter gick mitt vatten på vår födelsedag, men det dröjde sen två dagar till innan hon kom ut och fick en egen födelsedag den 24:e augusti ♡
  Kul att ni också har sådär att ni delar födelsedagar med varandra (eller iallafall nära). Vi har ju som bekant flera saker gemensamt, du och jag -gravida samtidigt med barn nummer fyra, fick båda en son, och de både heter Oliver – och även detta med födelsedagarna, haha.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.