Okategoriserade

Vad är en bra header?

Jag vill att min blogg ska väcka intresse vid första ögonkastet. Och jag vill att den ska se proffisig ut. Jag vill att nya läsare ska se direkt att den här bloggerskan bryr sig om sin blogg och uppdaterar ofta ofta ofta! När jag hittar nya bloggar så är det oftast headern som får mig att läsa vidare. Jag hittar oftast in till den nya bloggen via högerspalten här (mest gillade, mest kommenterade, senast uppdaterade) eller via förstasidan på Loppi eller på Minbebis som jag fortfarande tittar in på då och då. Men om jag stannar eller inte är sällan texten som avgör, det är headern! Jag vill ha en sån header som man stannar för!

Jag ska ta nytt foto för header när vi kommer tillbaka till Sverige och eftersom jag inte är så duktig på att fota själv (jag skulle verkligen behöva en fotokurs) så kommer jag ta hjälp av Sabine på Makalösa Minnen. Personligen tycker jag att en enda bild på header ser mer proffsigt ut en flera bilder. Men jag har sett headers med flera bilder också som jag tycker känns proffsiga, t.ex. Tvillingmorsan som jag tipsade om häromdagen. Anledningen till att just hennes känns proffisig är nog för att det är proffsiga bilder, man ser hur hon ser ut och den är liksom ojämn…

Jag skulle vilja veta vad ni läsare gillar och vad som fångar er uppmärksamhet. Är headern viktig? Är det viktigt att byta header ofta? Hur ofta? Vad får er att snabbt fastna för en blogg? Är en enda bild bättre än ett kollage? Vilken av mina headers gillar ni bäst?

Nuvarande headern

Header 46

 

Förra headern (min favorit), foto av Sabine Schnell

header 32

 

Andra headern (enligt mig sämsta…. fast fotona är fina) också foto av Sabine Schnell.

 

header 2

Första headern (en favorit men inte favorit 1 längre…)

På smällen header1!

 

 

Ni får gärna vara specifika och säga vilka header ni gillar bäst och berätta om det är nån ni verkligen inte gillar! Jag blir inte sårad! Skriv gärna om det är nån som sticker ut från mängden och om någon bara är en i mängden!

9 Comments

 • Elin

  Älskar kortet på den nuvarande! Men när jag kolla på alla så gillar den ”andra” bäst! Den ser snygg och arbetat ut! När jag ser den så tänker jag: åh va fin sån skulle jag vilja kunna göra! Det får mig att fastna för en blogg:)

 • Emilia

  Jag gillar också den nuvarande bäst. Den är ren, enkel och fin. Personligen tycker jag det blir bäst utan någon text i headern. Klart namnet ska stå men inte så mycket mer. Snyggt typsnitt som är lätt att läsa är också viktigt, dvs inte för snirkliga bokstäver.
  Lycka till!

 • Bullermamman

  Vad galet, när jag klickade mig in på din blogg precis så tänkte jag exakt ”Fasiken vad fin hennes header är!”, och så kom detta inlägg upp 😀 SÅ, där var min åsikt kring headerbyte. DONT DO IT 😉

 • Thaimorsan

  Hehe å jag har filat på min nya header i två dagar nu, provat kollage å jobbat mycket med bilderna. Min nuvarande är inte så aktuellt men jag gillar den…fast jag tycker att det är kul att man byter ut den efter årstider eller som du gjorde när de kom till Brasilien. Sedan är den snygg så den kan vara kvar men självklart är jag nyfiken på hur din nästa header ser ut 🙂

 • Hanna

  Personligen tycker jag att kollage faktiskt ser lite mer proffsiga ut 🙂 det ger liksom intrycket att ”här är det nån som har lagt ner tid på att hitta flera olika bilder, en fin bakgrund osv och sett till att allt passar ihop” det visar liksom att man lägger ner lite möda på bloggen. Även fast jag gillar din nuvarande och förra header så tycker jag ibland att såna med ett kort ser lite för enkla och underarbetade ut. Typ man tar första bästa bild, in i Paint och skriv en titel och sen slänger upp den på 5 sekunder. Tycker kollage visar mer att man lägger ner mycket tid på sin blogg och att man bryr sig om den 🙂 hoppas den åsikten hjälper! Men är säker på att det blir fint hur du än gör 🙂

  • Emma - På Smällen!

   Gud så intressant! Tänk att det kan vara så olika! Jag tycker det är enklare att göra snygga kollageheaders (gjorde jämt det på min gamla blogg) än att göra headers med en enda bild. När man gör header med kollage så finns det ju så många fler fina bilder man kan använda. För att göra en header med en enda bild måste man lägga ner mycket mer arbete, iaf jag, om man är proffsig på att fota kanske man inte behöver det, men det är inte jag. Och jag kan ju inte gärna fota mig själv, jag behöver hjälp. Om man ska använda en enda bild så krävs det så mycket mer av den. Den måste vara bättre kvalitet, det ska finnas bakgrund om man vill ha plats med en titel för bloggen och den ska vara intresseväckande. Jag skulle vilja byta header oftare egentligen, helst varje årstid, men det är så jäkla svårt att få till bra bilder och jag vill ju bli hundra procent nöjd när jag tar bild för en ny header! Nästa header kommer bli en enda bild igen precis som dom två sista. Men det var intressant att höra din åsikt 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.