Okategoriserade

Vaccinera bebis mot influensan?!?!

Hjälp! Jag vet inte riktigt vad jag ska göra! Här håller alla på att vaccinera sina barn mot influensan och Jairs familj vill att vi vaccinerar Lucas också. Men jag har aldrig vet att man vaccinerar 1 åringar mot vanlig influensa, varför ska vi vaccinera Lucas då? Influensan är ju vanligtvis ingen farlig sjukdom eller? Jag tycker det är rätt konstigt faktiskt att alla här vaccinerar sig mot influensa. I Sverige är det väl bara gamla och gravida? Och så vill jag inte ge Lucas ett vaccin som jag inte vet vad det är. Jag vill vara säker så att han inte får ett vaccin som konkurrerar med några av hans tidigare vaccineringar.

Usch nej, jag har bestämt att Lucas inte ska vaccinera sig så länge jag inte kan få lite mer information om det här vaccinet, biverkningar och vilka risker det finns med att inte vaccinera sig. Vem vet, det kanske ger narkolepsi eller nåt, man måste tänka efter lite innan man går iväg och vaccinerar sig. Bruna har vaccinerat sig och Lucas är ju mest med familjen så det känns inte som att risken är så stor att han blir smittad.

Snälla, om det är nån som har erfarenheter, tips eller tankar kring detta så får ni GÄRNA dela med er!

4 Comments

 • Maria

  Nej, inte vaccinera. Många barn här i Sverige har fått bestående skador efter influensavaccin. Det är vanligtvis inte farligt att få influensa även om det kan vara jobbigt att vara sjuk så är det ett sätt för kroppen att bygga upp det egna immunförsvaret, som ett egentillverkat influensavaccin kan man säga. Enligt min uppfattning går det hysteri i att vaccinera sig mot allt möjligt som inte behövs.

 • Marie Alvas mamma

  Jag tror du tänker helt rätt, men du kan ju ta reda på vad det är för vaccin och kontakta bvc i Sverige och rådfråga. Bvc i Sverige har med all säkerhet koll på vad Lucas behöver och sett till att han fick det han behövde innan ni åkte. Kram

 • sussi

  Nä i Sverige vaccinerar man inte barnen mot vanlig influensa om barnet inte tillhör nån riskgrupp. Läs mer här: http://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Behandlingar/Vaccination-mot-influensa/

  Det vaccin som gav biverkningar som narkolepsi är alltså inte det man ger mot vanlig influensa utan det togs ju fram speciellt för när svininfluensan härjade och man behövde något snabbt. I år ingår svininfluensan i det vanliga influensavaccinet men det är inte det som gav narkolepsi utan en annan variant.

  Med det sagt så hade jag inte heller vaccinerat mitt barn om det bara rör sig om vanlig influensa. Som någon annan sa så är det inte farligt att vara sjuk om man i övrigt är frisk, och små barn behöver ju bygga upp sitt immunförsvar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.