Utflyktstips: Tomtestigen i Skalmered

Idag har jag haft en URMYSIG dag och jag känner mig så glad och full av ny energi! Jag och Victor hade en PERFEKT start på dagen med frukost på Upper House. Så lyxigt! Efter det fick jag gjort ett par ärenden, bland annat en julklapp till Victor 🙂 Sen åkte vi till BVC och efter det hämtade vi barnen hos deras pappa och åkte hem och åt. Efter maten bar det av till Landvetter och Tomtestigen i Skalmered där det ryktes krylla av tomtar!!

Jag och Veronica möttes upp och gick promenadslingan tillsammans med barnen och letade tomtar. Skogen var verkligen full av tomtar! Vissa stod alldeles nära promenadsstråket, medan andra stod lite längre in i skogen eller uppe i ett träd. Det gällde att vara uppmärksam för att hitta alla 🙂 Längs vägen fanns också skyltar med information om dom olika tomt-arterna som finns, dvs. tomtenissar, skogstomtar, trädgårdstomtar etc.

Det fanns till och med en brevlåda att lämna sin önskelista till tomten

Jag hade inte med mig William för han var hemma med Victor, men det hade varit perfekt för honom också eftersom det var en väldigt barnvagnsvänlig sträcka och man kunde se tomtarna utan att gå in i skogen. Det var verkligen en perfekt aktivitet för barnen!

Ett tips är också att tomtestigen i Skalmered välkomnar nya tomtar till skogen, så om ni har någon tomte där hemma som ni tröttnat på så är den välkommen att flytta ut i dit! När vi var där stod det på tomteräknaren att det fanns 179 tomtar att hitta 🙂

När vi hade kommit halvvägs började det skymma, men det gjorde inget för vi mammor var utrustade med fyra mobiler som barnen kunde gå och lysa med. Det var mysigt det också 🙂

Efter vår lilla runda slog vi oss ner på marken och fikade. Veronica som dessutom fyllde år hade såklart (som hon alltid gör – hon är fantastisk!) ordnat med en rejäl picknick! Det blev kaffe, varm choklad, kanelgifflar, pepparkakor, hemmabakad snickerskaka och en urgod mandelbiskvi(?)! MUMS!

Om ni också är sugna på att leta tomtar i skogen så hittar ni Tomtestigen på Skalemeredsvägen 25 🙂

När jag kom hem åt vi kvällsmat tillsammans och sen hoppade jag i träningskläderna och körde ett pass framför TVn. Jag är såklart trött nu, men skönt trött. Upprymd, glad och lycklig! Tänk vad lite umgänge kan göra skillnad för ett socialt monster som mig 🙂 Jag mår så bra just nu! Mmmm!

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här