Okategoriserade

Utflykt till Universeum när barnen hade studiedag

När barnen hade studiedag åkte vi till Universeum för en heldag tillsammans 🙂 Det är detta jag älskar mest med att jobba som jag gör, att jag kan ta ledigt när jag vill och passa på att göra roliga saker med barnen när dom är lediga 🙂 Den här studiedagen passade vi på att åka till Universeum. Det är verkligen perfekt att åka dit på en vardag för då är det inte alls mycket folk och man har gått om tid på sig att undersöka allt.

Vi började med att äta korv med bröd som jag tagit med. Det finns en restaurang på Universeum också, men jag brukar ändå ta med mig mat, det är ett bra sätt att spara in lite pengar 🙂

Sen gick vi till Hälsa-avdelningen och då hade Oliver redan vaknat. Där hade dom en ny grej, en stor morot som man kunde sitta på och spela ett spel där man styr moroten på en skärm genom att hålla upp händerna och luta sig åt sidorna. Man började i munnen där man skulle samla saliv och det slutade med att man hamnade i toaletten som en bajskorv! Haha! Alla barnen älskade detta!!

img_1456
img_1455
img_1447

I hälsa-delen finns också en klättervägg med madrass som alla barnen älskar! William och Oliver hoppar och kryper mest, men Isadora och Lucas brukar klättra.

img_1442
img_1441

Det finns också stänger som man kan prova att hänga och ta tiden på hur länge man orkar. Lucas orkade över en minut, gissa hur länge mamsen orkade… haha!

img_1982
img_1983-1

Ja, 21 sekunder! Snacka om att bli utklassad!

Nästa favoritställe är rymden, men där hann jag inte ta några bilder för Oliver rymde hela tiden, den lille rackaren! Tillslut gick vi ner till Miniverseum så att Oliver kunde springa av sig lite 🙂

img_1477
img_1466
img_1481
img_1472
img_0559
img_1474

Och sprang av sig gjorde han verkligen! Han var inte stilla en endaste stund! Det var inte dom andra heller faktiskt 🙂 Haha!

img_1488
img_1492
img_1504
img_1486

Williams favorit numera är båten i Miniverseum. Han älskar ju fordon av alla slag, så givetvis båtar också 🙂

img_1499
img_1494
img_1496

I Miniverseum finns också ett virtuellt rum och den här gången var det skogen, till min stora förtjusning! Skogen är min favorit eftersom det finns så mycket man kan göra! T.ex. så kommer räven och ”leker” när man går nära väggen och det finns ett vattenfall man kan få igång när man trycker på en knapp. Dessutom kan man slå ner kottar från en stock om man bara har rätt teknik och det lyckades Lucas verkligen med!

I somras testade vi också Universeums senaste nyhet Wisdome! Ni vet den där kupolen ovanpå taket! Det är en visualiseringsdome med film i 3D. filmduken är gigantisk och täcker både sidor och tak, så häftigt! 🙂 Jag och barnen såg korallrevet och Victor, Lucas och Isadora såg dinosaurierna tillsammans 🙂 Nu är jag jättesugen på att se den sista som vi inte sett men det är åldergräns 8 år så Oliver och William får inte följa med. En annan gång helt enkelt 🙂

img_6768-1
img_6766
img_6767-1
img_6761

Något annat som jag längtar ihjäl mig till är nästa vecka när Halloween på Universeum börjar! Någon som ska dit?!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.