Allmänt,  Tredje graviditeten

Tvätta upp bebis kläder

ÄNTLIGEN! Ja, nu äntligen har jag sparkat igång mig själv och börjat tvätta upp bebis kläder! Jag bestämde mig, efter mycket om och men, att tvätta upp allt (inkl. Lucas gamla kläder) med parfymfritt tvättmedel, även om det inte blir använt när bebis kommer. Det är mycket av kläderna som jag inte känner för att använda igen. Det är väl inget fel på dom, det är bara att jag tycker dom ser tråkiga ut och att jag hellre vill köpa nytt. Vissa av plaggen gillade jag inte ens när Lucas var bebis. Till exempel en baby T-shirt… så himla opraktisk, bodys är mycket bättre! Och så köpte jag lite på Tradera också som jag blev missnöjd med, men då använde jag det som reserv-plagg, ifall det verkligen inte fanns nåt annat.    När kläderna är torra så ska jag sortera in dom plaggen jag gillar i bebisens byrå och dom som är reservplagg för åka tillbaka i IKEA-backen som står i vår walk-in-closet. Skulle jag behöva dom så ligger dom ju där, upptvättade och klara 🙂

Herregud vad mycket tvätt det blev! Jag trodde det skulle bli max 2 maskiner, men det blev mycket mer än så – åtminstone 5 maskiner med bebiskläder och bebistillbehör blir det! Det som jag tvättar nu är storlek 50-62, mina BB-kläder, kuddar, täcken, lakan och örngott! Tänk att en sån liten behöver så mycket saker!

4 Comments

 • Johanna

  Jag måste också börja tvätta upp bebisens kläder 😉 vilket tvättmedel använder du? Använder du sköljmedel? Vet inte om man ska ha det eller inte..vill ju att bebisens kläder ska vara mjuka.. Tack för en bra blogg! Kul att läsa när man själv är gravid, tror du ligger en vecka före mig 🙂
  Kram Johanna

  • Emma - På Smällen igen!

   Hej Johanna! Jag använder Neutrals tvättmedel som är parfymfritt. Jag har parfymfritt sköljmedel också men minns inte vilket märke 🙂 Jag tänker också att bebis kläder ska vara så mjuka och goa så sköljmedel är nog bra 🙂 Kul att du gillar min blogg och roligt att vi har BF typ samtidigt!! ❤️ kram!!

 • C

  Hej! Så kul att det närmar sig, blir riktigt bebissugen men med två väldigt aktiva barn som precis fyllt 4 resp 2 får jag nog avvakta lite till 🙂 ska bli så kul att fortsätta följa er!

  Det jag ville säga är att om du har bebiskläder som är hela och rena men som du inte använder har jag läst att vissa sjukhus tar emot bebiskläder som fördelas till bättre behövande, tex nyanlända, personer med dålig ekonomi etc. Kan ju vara värt att kolla upp om det ändå bara ligger i garderoben 🙂

  • Emma - På Smällen igen!

   Faktiskt precis vad jag tänkte 🙂 Fast jag visste inte det där med sjukhus, men jag tänkte att jag kunde skänka bort dom om dom blir liggande i garderoben. Nu har jag ju dessutom precis tvättat upp allt. Jag ska kolla upp det, men jag väntar med att ge bort dom till april, det är ju bara en månad kvar 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.