Okategoriserade

Trött mamma

Idag är det en trött mamma som sitter här och skriver. Denna natten har inte varit fullt så enkel som gårdagens natt. Lucas vaknade 3 gånger kring tolvslaget. Den sista gången skrek han riktigt högt och kunde inte somna om. När jag försökte lägga honom på sidan så blev han stel som en pinne så han liksom ställde sig upp i sängen så då lyfte jag upp honom. Han sjöng sin sovsång mot min axel så först trodde jag att han skulle somna. När jag tyckte att han verkade tillräckligt lugn så skulle jag lägga ner honom, men då skrek han i högans sky! Och jag trodde ryggen skulle gå av. Jag orkade inte bära honom längre och jag orkade inte böja mig över spjälsängen och buffa rumpan. Mellan spjälorna gick inte heller när jag hade ont i ryggen. Så tillsist kapitulerade jag. Ammade i sängen, men han fick inte somna när han ammades så varje gång han somnade så sa jag Lucas! och då öppnade han ögonen. Efter att jag hade väckt han så några gånger så blev han superledsen. Han hostade lite ynkligt också och skrek som om han hade ont. Så jag gav lite alvedon och sen fick han ligga jämte mig. Om han har ont har jag inte hjärta att tvinga honom att ligga själv. Inatt känns det som jag inte har sovit nånting! Vet inte hur många gånger Lucas har vaknat inatt, men han har inte sovit så bra som han brukar och jag har sovit sämre än sämst!

På morgon vaknade jag iaf mysigt. Nån försökte först öppna min mun. När det inte funkade så fick nån tag på ett av mina amningsinlägg och torkade det runt min mun som om det vore en servett!!!!!! Så söööööött!

20131204-103615.jpg

2 Comments

  • Linda

    Du kanske har skrivit om det här och provat det. Men när jag slutade amma på natten gjorde jag precis som innan förutom att jag ammade. A fick komma till vår säng när han vaknade och ligga nära. Jag tänker att man ska göra förändringar så små som möjligt. Har även läst att man inte ska göra andra förändringar när man vill sluta amma.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.