Treårstrots och playdate på museum

Idag har varit en heldag med trots, utbrott och skriiiiiik! Fy sjutton! Ibland har jag lust att säga upp mig från mitt liv! Jag vet liksom inte hur jag ska få slut på det, men det verkar som jag måste vara tydligare med mina gränssättningar för han söker efter gränser. Jag har hela tiden tyckt att det är bra att jag har varit så pedagogisk och tålmodig, men nu är det ganska tydligt att jag är för mesig för Lucas bråkar om saker som inte ens har med honom att göra, tex vilken hårtofs jag ska använda eller om jag går förbi honom i hallen (han vill tydligen vara först hela tiden). Och enligt honom får jag inte ens köra barnvagnen längre, inte ens hålla en hand på den!! En liten mini-chef som ska bestämma allt allt allt har vi fått här hemma! Men jag tar mer om allt detta i ett annat inlägg. 

Idag bråkade jag och Lucas konstant mellan 12-14. Allt jag gjorde var fel och jag trodde det var kört. Jag  var säker på att vi skulle bli kvar hemma hela dagen, men efter allt bråk kom plötsligt solskenet! Det var som när himmeln sprack upp efter ett rejält åskoväder. Jag var mer eller mindre dränerad på energi men vi åkte ändå iväg till Världskulturmuseet och träffade Siranee med familj, det blev en riktig hit! Det är ett jättekul “lekland” därinne och allt är helt gratis! Jag kan starkt rekommendera det, vi kommer gå dit snart igen 🙂

  
Det kryllade av folk så det var lite svårt att ta kort idag och Lucas ville ändå inte vara mer på bild så jag fick bara några bilder på honom i farten 😛

   
 
Isadora är så snäll! Hon måste undrat vad som försiggick idag när Lucas var så arg, men hon var lugn som en filbunke trots att hon är lite svårare just nu eftersom hon är i sitt tredje utvecklingssprång.

   
 

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. Marie Alvas mamma

  Treårstrots känner jag igen. Att tex inte gå ett steg före i trappor kan utlösa ett utbrott hos vår treåring. Eller att jag tar fram “fel” tröja, ja listan kan göras lång. Lite skönt att läsa att fler än mitt barn blir sådan.

  Svara
 2. a

  Hehe ja! Vardag för oss. Inte den tröjan, inte den färgen. Dumma mamma, dumma pappa. Räcka ut tungan etc.. Eller när det är gallskrik för att det inte finns en fönsterplats på vagnen. Härligt!

  Svara
 3. Hanna

  Åh kan du inte skriva lite om utvecklingssprånget? Har märkt att min lillkorv varit lite mer krävande sista dagarna och vi är precis i samma tid som isadora.

  Svara
 4. zarah

  Åh. Det är samma här. Fast 2 års trots och 4 års trots ? jobbigt som ini bomben de flesta dagar! Himla tur att sambon varit hemma med oss 6 veckor. Idag är det lite värre med Isak som fick sitt 3 månaders vaccin igår. Han mår inte så bra idag av den. Men hans 3e utvecklingafas har jag inte lagt märke till faktiskt ☺ de första två märktes tydligt så lite skönt om det tredje kan vara lite lättare för honom.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åh vad jobbigt! Men skönt att sambon är hemma i alla fall. Bra när man är två som kan bytas av. Lucas är en liten ängel idag, men han matvägrar så jag vet inte hur det kommer sig att han är så snäll. Han kanske tyckte det var skönt att vara hemma en dag, eller så kanske han fattade igår för att jag inte gav med mig som jag brukar göra. 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här