Första graviditeten,  Träning

Träna under graviditet

Jag har tränat lite under graviditeten… Men nu önskar jag lite att jag hade tränat lite mer. Känns som jag varit lite ”lat”, men å andra sidan kanske 1 gång i veckan räcker…

Första veckan när jag precis hade fått reda på att jag var gravid var jag livrädd för att träna, men en vecka senare gick faktiskt iväg och såg till att jag var på gymmet en gång i veckan. Jag tränade MRL (stepbräda och styrka) fram till vecka 16. I vecka 16 fick jag ont i svanskotan av alla stötar och hopp på MRLn så jag började med Aquazumba 1 gång i veckan men sen var det uppehåll i 2 månader för att Aquazumban jämt var inställd och sen blev det jul. Och då blev det ingen träning…. 🙁

Förra veckan, alltså i vecka 31 började jag träna igen… Vänta-barn-vattengympan på Hagabadet 🙂 jag blir så himla lycklig över att träna o tycker det är lite synd att det inte har blivit mer träning under graviditeten än vad det har blivit… Men jaja.. Lite är ju bättre än inget! Och jag har promenerat en del också 🙂

Hur har ni tränat under graviditeten? Vad och hur många ggr i veckan?

3 Comments

  • Monica-Gravid med nr 1

    Jag har varit och är värsta latmasken under graviditeten! Jag går så mycket inom jobbet så min kropp skulle aldrig orka med att träna. Men efter förlossningen får det minsann bli annat 🙂

    Svar från Emma: Haha!! Men man får väl passa på och vara lat när man kan å andra sidan 🙂

  • dreamteam

    Det är precis så jag känner nu under min första vecka som gravid 🙂 Tränade hur mycket som helst och åt jättenyttigt i 2-3 månader innan den här veckan och nu när jag vet att jag är gravid så har jag slutat helt. Men jag vet att det är bra att träna så jag ska sätta igång snart igen 🙂 Bara lite småläskigt nu i början.

    Svar från Emma: Man är ju så himla orolig att man ska göra nåt fel. Men min läkare sa att det värsta man kan göra är att sitta still och då gick jag iväg till gymmet 🙂 Träna nåt du känner dig trygg med, gärna ngt som du har tränat innan. Jag ville inte träna något som var enligt mig ”för” intensivt som spinning och sen vill jag inte träna något som var ”för” tungt som Bodypump även fast min läkare tyckte att både spinning och Bodypump var utmärkt träning. Så då valde jag MRL, Mage Rumpa Lår, på stepbräda. Lagom med kondition och lagom med styrka enligt mig 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.