Okategoriserade

Tips på rengöringsmedel!

Innan jag fick Lucas hade jag inte en aning om att bebisbajs färgade av sig så mycket att det inte går bort på vitt om man inte förtvättar direkt efter ”olyckan” eller spolar av och sprutar ner med Vanish.

Första veckan hade vi vita handdukar och kläder med gula fläckar som inte gick bort i tvätten. Andra veckan handtvättade jag allt med tvättmedel tills mina händer var snustorra på grund av allt tvättmedel dom kom i kontakt med. Tredje veckan hade vi köpt Vanish. Vanish tar verkligen bort bajsfläckarna helt och hållet!

Men om ni inte vill använda så mycket rengöringsmedel på barnkläderna så kan jag tipsa om att hälla i ättika i en sprayflaska och spreja på samma sätt som Vanish. Det går nästan bort helt och hållet. Sen när ni tvättar kan ni blanda ut tvättmedlet med ett parfymfritt blek- och fläckmedel då försvinner fläckarna!

4 Comments

 • Jessica

  Man kan även göra eget rengöringsmedel. Du tar ättika, skalet från några ekologiska citroner och timjan och lägger i en burk med lock. Låt det dra i 2 veckor. Ta sedan bort citronen och timjan, häll värskan i en sprutflaska och tillsätt lika mkt vatten som där är ättika..

  Svar från Emma: Åhh tack för tipset ska prova det! 🙂

 • Eva i Aten

  Grattis till lille Lucas, Emma – sicken sötnos!
  Hoppas ni mår bra allihopa!
  Kram, kram

  Svar från Emma: Tack så mycket Eva! Hoppas ni mår bra i härliga Grekland också 🙂

 • Ida

  Galltvål – mitt bästa tips. Tar bort alla svåra fläckar, som bebisbajs, dessutom helt naturligt 🙂 Jag fick bort bajsfläckar på kläder som jag till och med redan tvättar innan, dock tog det lite längre tid till skillnad om man gjorde det direkt 🙂

  Svar från Emma: Åhh det ska jag absolut prova! Har aldrig hört om det förut!

 • Sara

  Jag vill tipsa om gall tvål som finns att köpa på tex Ica och ibland kan vara lite knepig att få tag i! En föräldrargrupp på Facebook. Med ca 2000 medlemmar så skriver dom alltid om den tvålen om man frågar efter något som tar bort fläckar 😉 så de är verkligen ett super tips! Bra mot miljön oxå :)))

  Svar från Emma: Tack! Jag ska absolut prova det! Ska kolla om dom har det på Willys här 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.