Tips & Tricks

Tips på klädinköp

Jag tänkte ge lite tips på vad man ska tänka på när man köper bebiskläder till bebis i magen. Saker som jag önskade att jag visste eller hade tänkt på när jag shoppade loss i höstas. Några av tipsen har jag redan skrivit på bloggen innan men jag tänkte att dom tåls att sägas igen 🙂

• Storlek 50 och 56 går snabbt. Köp inte för mycket i dom storlekarna. Cirka 7 bodys räcker om man har tvättmaskin i lägenheten/huset. 2-3 bodys går åt per dag om man har en bebis som bajsar igenom eller spyr på kläderna.

• Tänk på att inte köpa allt för udda färger eller kläder som ska tvättas i 30 grader. Då riskerar kläderna att hamna lång tid i tvättkorgen istället för att bli använda.

• Tänk trikå och mjukt när ni köper byxor och sånt. Ett par mini-hängslebyxor som ser ut precis som en vuxens fast i miniatyr kan vara hur söta som helst men kanske inte alls sköna att ligga en hel dag i. Känn efter på sömmar och om det finns knappar bak och så, känns det mjukt eller knöligt och hårt? Du själv skulle nog inte vilja ligga en hel dag med en hård knapp i ryggen, då vill nog inte din bebis det heller!

• Omlottbodys som man inte behöver dra över huvudet är oftast populärt både bland bebisarna och dom nyblivna föräldrarna 🙂

• Byxor med fötter på i små storlekar är bra. Nyfödda ska inte ha strumpor som sitter åt eftersom bebisar har dålig blodcirkulation.

• Pyjamasar med fötter på tycker vi är bäst, men jag vet att vissa föräldrar tycker det är bättre utan fötter eftersom en del bebisar har större fötter. Jag resonerar som så att passar fötterna inte så klipper jag av dom 🙂

• Pyjamasar med blixtlås gillar vi mest. Smidigt och snabbt att byta blöja på natten. Tänk bara på att blixtlåset om den man drar i är lång så kan den lätt sticka upp i hakan på bebisen. Vi har 3 såna pyjamasar så jag knipsade av hackan och trädde i en tjockt snöre istället. Funkar suveränt!!!

• Tröjor och T-shirts som inte har knäppning mellan benen åker upp HELA TIDEN. Jag brukar ha en kortärmad body under så att Lucas slipper frysa om magen 🙂

• Koftor har för oss varit helt onödigt. Jag har tagit på Lucas kofta två ggr och då var det bara för att den koftan var så fin! Den var från Newbie nämligen 🙂

Hmm jag tror det har allt som jag kan komma på för ögonblicket 🙂

4 Comments

 • Linda

  Håller med dig på de flesta punkter. Vi behövde köpa kläder i stl 44 till A och lite till i 50. Kan vara bra att tänka på. Min svärmor fick göra det för vi ville inte ta med A på stan så tidigt. Kofta eller luvtröja i fleece använder vi jätteofta, så fort vi ska ut, enkelt att ta på och av. Pyjamas däremot funkar inte för oss, A blir helt svettig om han har det.

  Men omlottknyta bodys var jättebra i början. Nu använder vi både och. Tröja är ingen höjdare, i så fall om tröjan är lite lång och man stopar ner den i höga byxor.

 • Sassa

  Hej!
  Jag är i v.36 nu & börjar tänka på vad för plagg som är bra att investera i när man ska förhoppningsvis amma snart. Sen kommer man väl ha magen ett tag till & det blir väl förhoppningsvis även sommar & varmt också. Några tips?

 • ANNA

  Tack för tipsen! Vi ska ha barn om 4 veckor och har insett att jag nog köpt för varma grejer. Omlottbodys är något som vi måste köpa och bodys med kort ärm eller linnebody kankse?

 • Hannah

  Smaken är som baken, jag gillar nämligen inte omlottbodys utan vill dra över huvudet 🙂 Tröja är bara jobbigt så jag började inte använda förrens storlek 80, när de inte behöver bli buren och sånt hela tiden. Jag gillar också pyjamas med fötter (jag fryser alltid om fötterna själv) men så växer de ur dom snabbare såklart. Om man bor i kallare norra delen av Sverige som jag så istället för att klä på och av massa krångliga kläder på vintern så hade vi en åkpåse (billig fr tex babytravel) i babyskyddet så stoppar man bara ner dom och går man in i affären är det bara att öppna dragkedjan! Dessutom så knäpper man ju fast dom ”inne i” åkpåsen så bältet blir närmast kroppen och inte utanpå alla kläder.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.