Okategoriserade

Tips mot hosta hos barn

Lucas och Isadora drabbas ofta av superjobbig hosta när dom är förkylda. Lucas har både Mollipect och Bricanyl utskrivet för sin hosta och ofta har vi tvingats ge båda två för att dämpa hostan. Det blev dock lite bättre när Lucas slutade med välling för ett år sen, då blev inte hostan på natten inte lika svår eftersom han inte retar hostan på samma sätt. Isadora har precis samma hosta som Lucas, men som tur är så dricker hon varken ersättning eller välling. Men nu är hostan i farten i alla fall… Stackars Isadora, hon ligger bara och hostar och kan inte sova 🙁

Lucas och Isadoras läkare har tidigare sagt att stark saft med socker (ej sötningsmedel) är lika bra mot hosta som Mollipect. Jag hade ingen aning om det, men när hon sa det så kände jag mig otroligt lättad för det betydde att jag kunde ge hur mycket ”medicin” jag ville eftersom det inte finns nån begränsning på saft. Jag har många känt mig förtvivlad av den eländiga hostan som Lucas ibland spydde av och varit arg över att jag inte kan göra nånting eftersom jag redan maxat hostmedicindosen. Jag har många gånger undrat hur jag vi ska klara av att ta oss igenom natten eftersom hostan aldrig tycks sluta. Men nu ger jag Lucas massor av saft när han är hostig.

Ikväll är det som sagt Isadora som ligger och hostar och jag var lite osäker på om jag fick ge hostmedicin till henne eller inte så jag frågade i min aprilmammagrupp på facebook och då kom någon med tips om att ge honungsvatten så det har Isadora fått i två omgångar nu. OBS! Barn under 1 år ska inte äta honung! Första fick hon vid 18 och då slutade hon hosta men nu vid 23 började det igen så jag gav henne en ny dos och nu, en halvtimme senare, verkar det som att hostan börjat avta, det är i alla fall längre mellan hosten nu.

Jag gjorde så här för att göra i ordning honungsvattnet:

Jag tog en kaffekopp och tryckte ut rätt mycket flytande honung i den, tror det var ungefär en matsked. Sen hällde jag på lite vatten, inte för mycket för då skulle det kanske bli svårt att få Isadora allt, men inte heller för lite för då kanske det skulle bli för starkt. Sen värmde jag 10-15 sekunder i micron och tog ut koppen och blandade tills allt hade löst sig. Sedan gav jag Isadora honungsvattnet med en medicinspruta, Isadora älskar medicin lika mycket som hon älskar blåbär, så det var en lätt match att få i henne allt 🙂

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.