Okategoriserade

Tips för att barnets huvud inte ska hänga när det sover

Tips för att barnets huvud inte ska hänga när det sover

– I samarbete med Axkid –

Jag har ju tidigare skrivit och varnat om vad man inte ska använda för att barnets huvud inte ska hänga när det sover i bilbarnstolen (Barn somnar i bilen och faller fram med huvudet), nu tänkte jag tipsa om vad man kan göra 🙂 I gruppen ”Bilbarnstolar” på facebook fick jag nämligen några tips på vad man kan testa för att barnets huvud inte ska hänga när det sover. Jag har nu testat det och det funkade klockrent på Isadora i hennes bilbarnstol! Hon föll inte fram med huvudet en enda gång under en hel timmes färd!


Nyvaken plutt

Detta gjorde jag för att hon inte skulle hänga med huvudet när hon sover:

Justera lutningen

Jag justerade lutningen på stolen så att stolen lutar så mycket som den får luta, maxlutning är 37 grader men eftersom det är säkrare ju mer upprätt barnet sitter så bör man inte luta mer än vad som krävs. Lagom lutning för ett stort barn är 5-15 grader. Lutningen mäter man superenkelt med en iphone – kolla HÄR! Isadoras stol, Rekid, har tre lutningslägen och Minikid har fem. Axkid har även en speciell lutningskil som man kan köpa som gör att stolen står mer stabilt och kan lutas ytterligare om det skulle behövs. Om man behöver lutningskilen eller inte beror på bilens säte.

Babydyna

Den andra grejen jag gjorde var att jag la i Axkids babydyna. Jag har aldrig tänkt på vilken skillnad den kan göra innan jag fick tipset om den i Bilbarnstolar-gruppen på facebook. Dynan gör så att kroppen kommer lite längre fram i stolen och då lutar huvudet lite mer. Dessutom förbättras bältesbanan och barnet sitter bättre och stadigare, det var ju inte helt dumt det heller 🙂


Jag kan varmt rekommendera dessa två tips om ni har problem med att era barns huvud faller fram när dom sover 🙂 Återkom gärna och berätta hur det gick 🙂

Kom ihåg att aldrig spänna fast barnets huvud. Vid en krock är det inte farligt om barnets huvud hänger, däremot är det farligt om barnets huvud inte kan röra sig naturligt tillsammans med kroppen. Använd endast krocktestade lösningar av rekommenderade tillverkare!

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.