Okategoriserade

Hur länge får man kalla sitt barn för bebis?

Nu är Isadora 13 månader gammal och jag kallar henne fortfarande för min bebis, men är hon fortfarande en bebis? Hur länge får man kalla sitt barn för bebis innan det börjar bli fånigt? Hur länge tycker ni att ett barn är en bebis? Jag har egentligen en gräns på 1 år efter det så tycker jag att barnet inte är en bebis längre, men det beror lite på om barnet har lärt sig gå eller inte. Om barnet fortfarande kryper fram så känns det så bebis-aktigt på nåt sätt. När barnet lär sig gå så tar det ju på nåt sätt det sista steget från att vara bebis till att bli ett småbarn eller vad tycker ni? Detta är kanske en fånig fråga, men ändå en tankeställare 🙂

Nu lär sig min lilla bebis att gå NÄR SOM HELST!

10 Comments

 • Malin

  Kommer alltid att vara ens bebis oavsett storlek och ålder.
  Har en vän som stör sig något så grymt för att man säger barnets ålder i månader när hen blir ett år. Då är den ett år, ett och ett halvt, två osv. Man räknar minsann inte antalet månader. TÄNK om vuxna oxå skulle gör det ???? (ironisk!)
  Men känns väl som att man kan säga bebis hemma eller så o så helt enkelt säga barnet eller främst Isadora och skippa det här med bebis eller barn helt. Dotter är fint o säga oxå. Min tjej. Finns mycket för att ”sluta” säga sin bebis.
  Kram

 • Sofi

  Har alltid tänkt att går de/är 1 år är de inte bebis längre. Ettan slutade vi kalla bebis vid 10 månader tror jag men andra gången har vi inte så bråttom ? Han fyllde 1 år 7/4 och har gått sen månadsskiftet mars/april men jag råkar ofta säga bebis. Kanske typiskt andra/tredje barnet att hålla kvar bebistiden.

  Måste även instämma i ovana vän som stör sig på när man räknar månader. Även när det är åldersskillnad mellan barn. Har man 23 månader mellan hade jag sagt 2 år ? Här räknas hela år minsann, men det är ju bara så jag ser det.

  • Emma - På Smällen!

   Jag har slutat säga bebis, men jag hashtaggar bebis på instagram tills hon går tänker jag – men folk kanske tycker det är störigt? Skit samma, när hon börjar gå så ska jag sluta haha 🙂

   Ja det håller jag också med om. Jag tycker att det är störigt när det blir besvärligt att räkna ut hur gammal barnet är. Jag menar om man frågar hur gammalt ett barn är så vill man ju ha ett svar som man förstår och inte behöva kunna bra huvudräkning för att förstå. Jag tycker att 13, 14, 15 månader kan vara okej för då är dom ju inte riktigt 1,5 år än och det är lätt att förstå hur gammalt barnet är, men sen tycker jag att det försvårar mer än det underlättar. Jag skulle inte heller säga att det skiljer 23 månader, då skulle jag självklart säga 2 år 🙂

 • Olle F

  Är fadder åt en liten kille, han har börjat skolan och i min värld är han mer eller mindre fortfarande bebis 😀
  Han har tom en lillebror på snart två år, han är precis lika mycket bebis enligt mig.

  När man pratar med den nästan 7 åriga bebisen så är han stora killen, man får inte nämna att han skulle vara liten inte, det är bara när man pratar med föräldrarna 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.