Tillfredställande och äckligt på samma gång

Jag älskar verkligen att vi lyckades tajma semestern till Cypern med den här långhelgen precis innan. Detta var faktiskt inget jag tänkte på när jag bokade resan så det kom som en positiv överraskning. Vi har mycket att fixa innan resan, men egentligen så hade vi tänkt göra det på lördag och söndag och ha ledigt idag. Planen var att göra en utflykt men det slutade med att vi fick leka rörmokare i X timmar efter att jag fått ett plötsligt infall att rensa avloppet i handfatet i källarn. Det var tvunget att göras innan vi ska hyra ut eftersom det nästan är stopp, men vad vi inte räknat med var att vi inte skulle få det tätt igen…

Det började med att jag rensade som jag brukar göra, endast genom vattenlåset med en tandborste. Jag brukar få tag på nåt hår eller nåt med tandborsten så att stoppet lossnar, men inte denna gången. Vi fick skruva isär varenda liten del på röret innan vi tillslut hittade stoppet allra längst upp. Och herregud vad det såg ut i röret! Det var så klart äckligt, men på nåt sätt tillfredsställande också att få ut allt hår och klabb som fastnat där. Ja, nästan som att titta på såna där Pimple Popper videos som folk tittar på på youtube.

När vi hade rensat klart och skruvat ihop allt så blev det inte tätt. Vi testade igen och igen att dra åt hårdare tills vi tillslut började misstänka att en av packningarna var dåliga. Victor åkte och köpte en packning men det läckte ändå så vi provade att flytta packningen till ett annat ställe där vi misstänkte att det saknades. Det funkade! Men ganska så snart upptäckte vi att det läckte på ett annat ställe istället. Åh så jobbigt! Vi skruvade åt hårdare och hårdare innan vi tillslut skruvade isär och upptäckte att packningen hade gått sönder. Sååå jobbigt! Det var bara att åka iväg och köpa en till… Tillslut fick vi ihop det och det blev tätt… puh!

Just idag var jag EXTRA glad över att inte vara ensam! Jag har aldrig vågat skruva isär ett avlopp förut eftersom jag inte vet om jag kommer få ihop det själv ifall det läcker. Det har helt enkelt känts bättre att ha nästan stopp i avloppet än en vattenläcka. Haha!

Under tiden Victor var iväg och köpt packningar passade jag på att rensa ur badrumsskåpet så att Victor fick lite mer plats för sina grejer. Jag har inte så stor användning för gamla amningskupor och annat bröt som låg där och skräpa så det var skönt att bli av med det. Det blev en skänkas-kasse och en soppåse och sedan var det riktigt fint i badrumsskåpet 🙂

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här