Okategoriserade

Springmask!

Just nu går det springmask på förskolan! Hua, vad läbbigt! Jag känner mig lite nojig eftersom vi ska resa på måndag. Är det någon som har erfarenhet av springmask och vet hur man upptäcker det lättast?

5 Comments

  • Malin

    Det låter jätteläskigt med springmask, men maskarna dör typ direkt när man behandlar för det. Min dotter har haft det för två år sedan och förutom att det är äckligt är det väldigt lätt att behandla. Alla i hela familjen var tvungna att behandlas även om vi bara hade upptäckt dem på dottern. Men behandlingen är bara att man tar några piller i två omgångar. Personligen skulle jag tycka att det var värre om de blev förkylda eller magsjuka på resan. Men köp med vanquin så ni kan behandla snabbt om ni upptäcker det på resan.

  • Kickii

    Den medicinen har varit slut lääänge. Min dotter hade springmask som upptäcktes genom att de började klia i rumpan. Det började på kvällen. Sen hade hon svårt att somna för att det kliade. Sen på natten också. Barnen kan ha kli i rumpan då och då utan att de e springmask men skillnaden vid springmask var just att de kliade mycket och störde nattsömnen.

  • M

    Dottern hade springmask nyligen. Mycket klåda speciellt vid läggdags och mängder av maskar. Blä säger jag bara. Ta med vaseline om någon skulle få. Smörja in rumpan och maskarna fastnar och dör. Sen bara att tvätta och lägga på nytt lager. Fungerar fint!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.