Okategoriserade

The magic of make-up

Tack för alla era peppande ord och tips om acnen. Jag vill helst inte äta mediciner i nuläget. Jag tror att acnen kommer inifrån och det är inifrån jag måste göra något. Jag har provat olika vitamintillskott, men inget har funkat. Jag har provat B-vitamin, superzink, probioplex och bidrottninggelé men inget har funkat. En läsare skrev nyss att jag borde testa att utesluta socker och gluten helt. Det kan funka, men jag tycker det är väldigt jobbigt… Jag har varit glutenallergisk och minns hur jobbigt det var med specialkost… Jag äter oftast inte saker som innehåller mycket gluten, t.ex. uteslutar jag medvetet bröd pga acnen som blir sämre då. Jag får se, om inte acnen blir bättre när jag börjar med exuviance så kommer jag nog göra ett försök att dra ner på socker och gluten ytterligare. Det känns bara så tråkigt att nu under sommaren ha massa matrestriktioner… 🙁

Idag har jag i alla fall haft på mig lite smink på Lucas sommaravslutning på dagis. Kolla in underverket som sminket gjorde 🙂 Fast det känns ändå som en Katastrof att huden ser så jävlig ut utan smink 🙁

9 Comments

 • Emelie

  Men glutenintolerans kan inte växa bort, har man det har man det hela livet. Det är därför det klassas som en intolerans och inte en allergi. Har det i familjen och satt med en läkare och pratade om detta senast förra veckan då min dotter fick diagnosen :(. Det kanske påverkar din hy fortfarande?

  Jag vet hur det känns med acnen! :/ Provade allt och la mycket pengar på krämer och behandlingar. Äter just nu Isotretonoin (tidigare benämnt roaccutane) och är äntligen helt acnefri. Men vill man skaffa barn är ju det helt off the table, mycket farligt för foster! Hoppas att sol och semester kan hjälpa dig! <3

  • Emma - På Smällen!

   Glutenintolerans är celiaki och kan inte växa bort medan glutenallergi är egentligen spannmålsallergi som kan växa bort 🙂 ja, det är möjligt det påverkar min hy 🙁 vad skönt att du blev av med acnen! Jag har också övervägt roaccutane men det blir inget med det nu i alla fall. Ja, hoppas solen hjälper 🙂

 • Diana (La Madre)

  wow vilken skillnad, fina fina du, vet hur jobbigt det är. Hemskt att inte kunna gå utan smink, jag går inte ens framför min egna man utan smink kan jag säga, skäms så hemskt.

 • Mia

  Jag tycker inte det ser så farligt ut utan smink heller. Jag brukade se värre ut än så! För mig verkar det varit toppen att bli gravid, både förra och denna blev huden jättefin och emellan graviditeterna har det också hållt sig, kanske för att jag slutade hålla på så mycket med just ansiktet, jag använde inget smink och glömde bort att tvätta ansiktet ibland! Fullt upp med bebis ju 😉 Nu sköljer jag bara med vatten på morgonen och tvättar på kvällen och jag har inte haft en finne på flera månader!

  • Emma - På Smällen!

   Tack Mia! Det känns bra att läsa att du inte tycker det ser så farligt ut <3 när man går till läkarn vill man gärna att det ska se illa ut, men nu vill jag ju inte äta piller och så, så nu känns det bra när folk inte bryr sig eller tycker det ser lugnt ut. Jag sitter just nu på bussen osminkad och tänker att folk tittar och tänker "men Gud hur kan hon gå ut sådär, har hon inte hört talas om smink?!" Jag fick också fin hy av att vara gravid, men inte under amningen. Skönt att du har fått ordning på din hy 🙂

   • Mia

    Det sitter garanterat i huvudet på en, jag tror inte att någon annan bryr sig egentligen, jag gick aldrig ut utan att täcka över allt förut men egentligen tror jag att man själv tycker det ser värre ut än andra. Jag tyckte ju inte att du hade så mycket som du själv tyckte!

 • j

  Nu ska ja inte komma o låta som en ”polis” de är absolut inte min mening. Men menar du att du varit glutenintolerant? för de är inget som ”går över”. Kanske har du varit känslig för gluten? Sen kan gluten finnas i en variant som ger hudproblem. Kanske är det det du har bekymmer med? Kan va värt o kolla upp. E alltid lika jobbigt o hitta orsaken till olika bekymmer, hade varit så skönt om man kunde ta ett litet stick i fingret o få svar på allt snabbt o lätt o samtidigt få veta hur man ska ”bota de”:-) Glad midsommar på er från en som flitigt läser din blogg:-)

  • Emma - På Smällen!

   Hej j! Nej jag har varit glutenallergisk som man brukar säga, egentligen är det samma sak som att vara spannmålsallergisk och det kan man växa bort från. Kan vara så att det fortfarande är det som ger mig hudproblem. Jag funderar på att försöka utesluta gluten till vardags ett tag och se om det blir nån skillnad. Ja, visst vore det bättre med ett stick i fingret, så jobbigt när huden bråkar med en så här utan att veta varför 🙁 glad midsommar på dig också! Kul att du gillar att läsa min blogg <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.