Tandläkaren, Tuberkulos och IKEA

Just det! Jag hittade ett halvskrivet inlägg om gårdagen. Hände så mycket igår så jag hann aldrig blogga färdigt! På morgonen kom mormor och morfar som hjälpte mig med Lucas när jag skulle till tandläkaren eftersom jag länge har haft ont i en tand. Det visade sig vara ett ganska djupt hål där så jag fick göra en provisorisk lagning. Tandläkaren kunde inte borra så djupt så nu får vi hoppas att pulpan drar sig tillbaka så att vi kan borra färdigt och göra en permanent lagning, annars blir det tyvärr en rotfyllning. Sen upptäckte dom också ett hål i en visdomstand som dom ville laga eller dra ut. Dom han inte röntga den tanden så det blir ett nytt tandläkarbesök nästa vecka.

Efter tandläkaren åkte vi direkt till Barnmedicin i Biskopsgården där Lucas fick Tuberkulos-vaccinering. Tuberkulos finns ju inte med i det allmänna vaccinations-programmet sen lång tid tillbaka, men om man ska åka och bo hemma hos en utländsk familj så rekommenderar dom att man tar Tuberkulos. Vi ska ju bo hemma hos Jairs familj så vi är ju ett typiskt fall där man bör göra denna vaccineringen. I Brasilien är tunberkulos vanligare än i Sverige så här anses det som att Tuberkulos är vanligt och där vaccineras ALLA barn, även barn i favelorna (kåkstäderna). Så det känns verkligen som ett bra val. Innan vi åker kommer Lucas också få en vaccinering mot Mässlingen. När man har fått Tuberkulos-vaccinering får man ett sånt där litet ärr och det kan bli ett sår som varar ett tag, i så fall får man inte babysimma. Hoppas Lucas slipper det där såret, alla får inte det.

Efter vaccineringen åkte vi till IKEA och kikade på hatthylla. Våran rasade bara ner helt plötsligt för ett tag sen. Vi hittade tyvärr ingen som jag ville ha. Men mormor hittade en stol som hon behövde när var ute och sålde på sina mässor och så hade vi en jättemysig lunch tillsammans 🙂 Lucas var som en sol hela tiden på IKEA och speciellt när vi satt vid bordet och åt. Då var morfar speciellt rolig att leka med 🙂

20131005-210917.jpg

Buset med gammelmorfar på IKEA

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här