Okategoriserade

Tack! ❤

Tack tack tack allihopa ❤ Jag måste vara bortskämd med dom allra klokaste och finaste läsarna! Jag är sååååå glad att jag reflekterar över såna här saker på bloggen. Jag tvekade länge innan jag skrev inlägget, men nu efteråt så känner jag att det var helt rätt beslut för ni gjorde att jag tänkte några varv extra. Jag förstår Jair med att vilja träffa sin familj men det kändes så galet när det skulle vara till vilket pris som helst med heltokiga flygbiljetter till ockerpriser. Men efter att ha läst alla era kommentarer så fick jag lite tid att reflektera. Det är inte så att vi sitter med en massa extra pengar som vi funderar på vad vi ska göra med, men Jair har ju jobbat över en del och nu byter han jobb så han kommer få en massa semesterdagar utbetalda i december. Vi kommer ju inte direkt vara fattiga i december, men nästa sommar så kommer Jair bara ha 8 semesterdagar så då får han väl fylla ut med pappadagar då.

Så igår, när jag hade tänkt igenom hela situationen och alla känslor så bestämde jag mig för att kolla igenom alla flygbiljetter med dom maratonlånga mellanlandningarna och då hittade jag en biljett som kostade 10960 kr. Det fanns två mellanlandningar att välja mellan, båda var på natten i Lissabon på vägen till Porto. Den ena var 8 timmar 35 min lång och den andra var 14 timmar. Jag valde den med 14 timmar. Jag kände att den med 14 timmar så skulle vi i alla fall få en god natts sömn och kanske lite frukost innan vi skulle resa vidare. Sen när jag skulle boka så kostade det givetvis extra för bagage – sååååå typiskt! Hel biljetten mellan Arlanda och Porto slutade därför på 12600 kr. Nu återstår bara att boka resan upp till Stockholm och hotellet i Lissabon.

Det är så svårt att välja resan till Stockholm bara… Jag är så nojig, tänk om planet från Göteborg är försenat så att vi missar hela resan? Flyget från Arlanda till Lissabon går kl 19. Jag står och väljer mellan att komma fram till Arlanda kl 12 eller klockan 15.20. Vad hade ni valt? Det går ett flyg som är framme 17.15 också så om det som skulle vara framme 15.20 är inställt så finns det ytterligare ett flyg som dom skulle kunna boka in oss på, men brukar dom prioritera resenärer som står och väntar på ett försenat/inställt flyg?

Det känns riktigt skönt nu när vi har bestämt oss 🙂 Det ska bli skönt med lite semester, lite avkoppling och förhoppningsvis kanske avlastning också 🙂 Både Jairs syster och bror med respektive kommer vara där och ingen av dom har barn så Lucas och Isadora lär bli bortskämda med uppmärksamhet 🙂

emma-16

Foto: Moments by Louise

5 Comments

 • Lisa från skåne

  Brukar inte kommentera så ofta men har läst er kamp om att få till en bra resa och vilken tur ni har som lyckades. Kan bara önska er en trevlig resa och lycka till.

 • Nils

  Vilken psykologisk styrka och uthållighet du verkar ha! Självklart är det skönt med semester och ledighet tillsammans med familjen. Nu kanske jag sticker ut med min kommentar men menar absolut inget illa och ber i såfall om ursäkt. Självklart förstår jag att barnens pappa vill träffa sin familj och att hans familj vill träffa era barn men det här låter bara stressigt med flera timmars resa inför en julhelg. Tänk vad mysigt om ni tillsammans hade fått fira en jul i ert fina hus tillsammans. Bjudit hem släktingar för att träffa era fina barn och se ert nya hem..
  Trevlig första advent familjen önskar en morfar..

  • Emma - På Smällen!

   Hej Nils! Tack för din kommentar 🙂 Jag tar det som en komplimang 🙂 Jag hade också tyckt att det var mysigt att fira jul i nya huset, men Jair har inte firat jul med sin familj sen 2010, det är 6 år så det är verkligen min tur att offra mig. Vi hade gärna bjudit hit hans släkt istället, men alla i hans familj kan inte flyga så därför måste vi åka till dom denna gången. Det får bli jul hemma hos oss ett annat år istället. Trevlig första advent!

 • Marie Alvas mamma

  Skönt att ni hittade en resa till slut. Förstår att ni och framförallt Jair saknar sina släktingar. Ser fram emot att få läsa hur man firar jul där, hoppas du kommer kunna blogga lite ?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.