Frågor & Svar

Svar på frågor i första frågestunden

Här kommer lite fler svar på frågor från första frågestunden 🙂

När och hur visste ni att ”nu är det dags”? Hur kom ni fram till det? Och efter att ni tagit beslutet att försöka, kändes det läskigt? Eller hur kände ni?

Att komma fram till det beslutet var faktiskt ett väldigt stort och viktigt steg för mig. Min kille har velat att ha barn sen vi förlovade oss (då hade vi varit tillsammans 6 mån varav 2 mån tillsammans i samma land). Han skuttade och skrek ”bebis, bebis” varje gång jag hade glömt ett p-piller. Jag har alltid velat ha barn, men alltid varit orolig för att tiden inte varit rätt, framför allt med ekonomin. Jag trodde att vi aldrig skulle ha råd eftersom det bara var jag som jobbade, men sen såg jag att bekanta med sämre ekonomi än oss skaffade barn så då började jag fråga mig hur dom hade råd. Så den dagen vi bestämde oss, var när jag en dag fick för mig att göra en budget på hur vår ekonomi skulle se ut med en liten bebis. När jag hade gjort min budget insåg jag att vi hade en rätt bra ekonomi även med föräldrapenning så då bestämde jag mig för att nu är jag också redo! Ni kan läsa mer om det i mina allra första inlägg här i bloggen, maj 2012. I det här inlägget, P-piller stopp skrev jag precis hur jag kände den dagen.

Jag var väldigt nöjd med mitt beslut att sluta med p-piller och börja bebisverkstan. Jag skriver jag, för det känns som att det var jag som bestämde. Min kille hade ju redan önskat detta i nästan 2 år! När jag väl hade bestämt mig så ville jag inte berätta för nån som jag trodde skulle försöka påverka mitt beslut för jag tyckte det kändes så rätt! Och det var det ju, vi fick ju Lucas!!!

Det skrivs mycket om hur bra allt är som nybliven mamma, men ibland kan vi ha dåliga dagar med mycket bebisgnäll och då känner jag att jag skulle bara vilja vara själv med min sambo. Har du känt så någon gång?

Jovisst är det jobbigt ibland. Men Lucas är en ganska snäll bebis så jag har aldrig haft det jobbigt med honom en hel dag. Oftast är det kanske 1-2 timmar på kvällen som han är mera krävande och extra gnällig men annars är han för det mesta snäll. Vår bebis är en riktig nattuggla och somnar inte förrän 11 eller 12 på natten. Så för att få egentid så har jag lärt mig att jag får var uppe till 2 eller 3 på natten. Det är min egentid som jag har saknat mest nu det sista. Och ibland slappa och göra inget.. Det saknar jag.

Har du klarat omställningen till att vara mamma lätt?

Ja, jag tycker det. Jag tycker inte det har varit så jobbigt att bli mamma. Men som sagt så beror det nog på att Lucas är en så snäll bebis. Visst är jag lite mera trött, hinner inte lika mkt på dagarna längre. Det är det som är jobbigast tycker jag. Att en bebis tar så ofantligt mycket tid! Det hade jag aldrig kunnat tro!!!

Har ni använt nässug på Lucas när han var förkyld?

Nej, det har vi inte. Vi har inte ens köpt nån. Tycker dom ser lite otäcka ut hehe! Vi har använt renässans koksaltlösning och bröstmjölk bara. Men nästa gång han blir förkyld så kommer vi köpa Lillenos jag har mycket bra om den eftersom den är så en enkel. Det är en nässpray och inte droppar, mkt enklare!!

One Comment

  • sandra

    Hej, tack för en jättefin blogg 🙂 Jag tänkte hur ni får ekonomin att gå ihop, med en inkomst eller det kanske är billigare i göteborg än i stockholm? 😉 Hur gör du upp din budget? Hur mycket pengar per månad lägger ni på kläder till er själva/ till Lucas/ på mat/ hygienartiklar, nöjen bil/bensin, övrigt och hur mycket sparar ni varje månad? 🙂

    Tycker det är svårt med budget.

    Kram! /Sandra

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.