Okategoriserade

Svar på frågor

Vilken fin klänning du har! Vart är den ifrån?
Tack! Den kommer från Ichi, köpte den på rean i en liten butik på Wieselgrensplatsen. Ibland gör man fynd haha!

20130901-131356.jpg

Hur många dagar i veckan har du föräldrapenning och enligt dina beräkningar – hur länge kommer du att kunna vara mammaledig (och fortfarande ha några dagar sparade inför stängda dagisdagar, födelsedagar etc)???
Jag har skrivit ett inlägg om hur vi planerade föräldraledigheten här: Så här planerade
vi föräldraledigheten
Men jag har gjort en liten ändring sedan dess. Jag ha justerat dagarna så att jag tar så lite lägsta nivå dagar som möjlighet fram tills Lucas är 1 år. Efter det så har jag justerat så att jag tar 5 dagar i veckan, alltså SGI och lägsta nivå dagar, men fortfarande har jag planerat för att få så många dagar över som möjligt. Nys planeringen gjorde att jag fick 60 lägstanivå-dagar kvar om jag inte minns fel. Så jag är mammaledig i 1 år och 5 månader och har ändå 60 dagar kvar.

När tyckte du att det blev bättre med sovrutiner och magont etc?
Lucas hade aldrig ont i magen och han sov på natten från början. Visst vaknar han ibland, men eftersom han ligger jämte mig så får han bara bröstet och då brukar han somna om. Det har varit så ända sen han föddes.

Har du något tips på hur man kan trösta sin nya familjemedlem?
En sån svår fråga. Alla barn är ju olika. Lucas har varit ganska enkel. Han har gillat att ligga på mage på min mage och bröst medan jag halvsitter i soffan och skumpar honom upp och ner med händerna klappandes på hans rumpa. Vissa barn vill bli burna hela tiden andra nöjer sig med att åka bil eller ligga i vagnen. Om det är vagnen som gäller, ta in vagnen då och låt bebisen sova i vagnen istället för sängen. Det gäller att hitta sitt eget knep, vad som funkar för sitt eget barn. Misstänker man magont kan man ju ge Sempers magdroppar, bära bebisen på mage på underarmen, rapa efter maten och tänka på vad man själv äter, kanske är bebisen lite känslig mot något.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.