Svar på coronatestet

Lucas och Isadora har båda varit förkylda under veckan som gått. Isadora blev förkyld förra fredagen och Lucas natten till måndagen. Isadora frisknade till efter 3 dagar men vi beslöt oss för att hålla henne hemma också. Det kändes onödigt att skicka henne till förskolan när Lucas var hemma sjuk, särskilt om det fanns en risk att det var corona barnen hade åkt på. Först hade jag inte tänkt testa barnen eftersom deras symptom var så typiska för en vanlig förkylning, dessutom var det ju bara dom två som blev sjuka. Men efter att en läsare skrev att man skulle testa barn i början av sjukdomen för bästa tillförlitlighet så valde vi ändå att testa Lucas.

I fredags kom provsvaret som var negativt precis som vi trodde 🙂 Så skönt!

Det var faktiskt tur att vi testade för i torsdags skickade Göteborgs stad ut nya direktiv för grundskolan. Nu gäller att alla barn ska testas mot corona för att få återvända till skolan om dom varit sjuka mer än 24 timmar. Om dom varit sjuka i mindre än 24 timmar kan dom återvända till skolan efter att ha varit hemma i 3 dagar utan att testas. Jag tycker det är bra att direktiven har stramats åt, det behövs 🙂

Bästa kompisar hela veckan – syskonkärlek när den är som bäst 🙂

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. S

    Vi åkte på covid i veckan efter att ha träffat en släkting som fick symptom dagen efter och visade sig vara covid. Barnen fick väldigt lätta förkylningssymptom i 2 dagar typ så det kan vara väldigt milt och inget man annars skulle reagerat på. Bebisen 7,5 månad hade mer symptom med feber 2 dygn och rejäl snuva. Min man hade mer som influensa med feber några dygn och jag har mer som vid vanlig förkylning plus extra trötthet typ.

    Så det är nog klokt att införa test för de lite större barnen för det kan vara precis som en vanlig förkylning. Vi testade dock inte vår 7 åring då han ändå skulle vara hemma i familjekarantän med oss andra och vi är rätt övertygade om att alla fick covid då båda vuxna hade det.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här