Okategoriserade

Studiedag, pulkaåk och snögubbebygge

Idag hade barnen studiedag i skolan och min plan var att vi skulle till Universeum. Men när vi vaknade upp till snökaos så ångrade jag mig. Dessutom kanske man borde passa på att gå till pulkabacken för detta är nog sista snön innan sommarn… eller?

Sagt och gjort! Lucas gick till pulkabacken med en kompis och Isadora som hellre ville bygga en snögubbe med mig eftersom hon missade det sist, stannade med mig.

Det blev dock inte så mysigt och idylliskt som jag hade tänkt mig. William skrek hela tiden för att han var tvungen att ha vantar och när jag hade tagit av dom så skrek han för att han inte hade vantar och sen för att han rivit av sig mössan och så höll det på… Oliver hade precis somnat på altanen, men William väckte såklart honom så båda skrek medans jag och Isadora rullade snögubbsbollar så snabbt vi kunde… Det var såklart tråkigt att det inte blev som jag hade tänkt, men jag är van. Den här åldern innebär mycket viljor och tålamodsprövningar. Det bästa tycker jag oftast är att inte göra nån stor grej av det och låta barnet få utlopp för sina känslor samtidigt som man finns där när det är redo och vill ha tröst.

Efter lunchen var det gladare miner och vi lekte kurragömma tillsammans. Det är så roligt att leka kurragömma när William är med! Han härmar sina syskon och gömmer sig ofta tillsammans med dom eller på ett liknande ställe, samtidigt som han skrattar högt eller sticker fram huvudet när man kommer och letar. Haha!

Har ni också haft snö idag?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.