Okategoriserade

Storlek på bebiskläder?

Vilken storlek ska man köpa till sin ofödda. Jag trodde att jag hade en bra uppfattning, men nu på senare tid ha jag fattat att bebis kanske inte kommer kunna ha storlek 50 och 56 beroende på hur stor han är när han föds. Jag har fått mycket tips från andra som jag inte blir riktigt klok på också så nu vet jag inte.

Mammor till bebisar som var lite större när dom föddes så att dom inte kunde ha storlek 50 ch 56 råder mig till att strunta i dom små storlekarna. Men som jag har uppfattat det så är en 3500-grams-bebis för liten för storlek 62, stämmer det?

Jag vägde nånstans runt 3500 gram när jag föddes så om vår bebis också gör det så borde han kunna ha 50 och 56 eller? Jag har också hört att pojkar är större överlag… stämmer det enligt era erfarenheter?

11 Comments

 • Malin

  Min son vägde lite under 4 kg och han kunde ha stl 50 men det växte han ur ganska så fort, så jag hade mest stl 56 till honom den första tiden 🙂 Stl 62 känns väldigt stort för den första tiden, sen så växer dom så dom knakar så man behöver inte köpa mängder med kläder i de små storlekarna 🙂

 • Alexandra

  Hej. Min dotter vägde strax över 4 kg och hon gick på stl 56 med en gång. Men en normal stor bebis som kommer ut efter 40 veckor brukar ha stl 50 och för vissa är tillomed det förstort. Så denna gången köte jag även. Stl 44 som dom har på kappahl och lindex typ 2 plagg om bebis skulle vara liten. Lika bra att ha lite av varje storlek.

 • pilla

  min vägde 3415. jag hade bara med mig 56 och det var för stort. maken fick panikköpa storlek 50. min hade 50 i en månad ivarjefall. Mjuka byxor med mudd vid fötterna kunde hon ha längre då jag vek ner mudden.

  Denna gången kommer jag bara ha storlek 50 med till bb och den första tiden hemma.

  storlek 62 hade min när hon var 3 månader.

 • Angélica

  William vägde 3160g när han kom på BF så för honom var 50 för stort 🙂 Han har alltid vart ganska långsmal och kunnat ha varje storlek länge.
  Vad det gäller att pojkar skulle vara större har det i min omgivning vart tvärtom, alla flickor vägde mer när de föddes 🙂

  Vi köpte mest kläder i 50-56 och bara något i 62.
  Sen fick vi så himla mycket när han väl var ute i 62-74 🙂

 • Linda

  Jag tycker också det är svårt att veta. I min släkt får vi små bebisar så jag ska nog köpa några plagg i stl 44 och lite mer i stl 50. Har även lite i nästkommande storkar som jag köper om jag hittar på rea. Storlekarna är ju gjorda efter bebisens längd (sen kan de ju väga olika men vara lika långa) normalt är väl mellan 48 och 52 cm så stl 50 borde jupassa om bebisen inte är stor

 • Stina

  Jag tror nog att bebisen måste vara väldigt stor för att inte passa i 50. Saga var 51cm & vägde 3520g när hon föddes och 50 var för stort. Nu är hon tre månader och 56 passa bäst men hon kan även ha lite 50 &62 🙂

 • Helen

  Min son vägde 3750 och 50 var lite stort. Han hade ett set i strlk 48 som han hade i kanske 2 veckor. Han hade 50 rätt länge, var 52 cm lång, köpte bodys och byxor från H&M den första tiden.

 • Förväntansfull

  Min Maya vägde 3620g, och va 52 lång. vi hade lite i 50, men de använde hon ca 2 veckor, byxorna fick vi ha 56 då hon hade superlånga ben och 50 va alldeles för kort:P 44 är onödigt litet, men tycker absolut man ska ha lite kläder från storlek 50 🙂

 • Emma

  Tack för alla era kommentarer! Jag har börjat köpa mer 50 och 56 nu igen istället för dom stora storlekarna. Jag tror jag blev lite klokare på era kommentarer 🙂 62 ser så himla stort ut nu när jag jämför storlekarna!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.