Okategoriserade

Spökar det?

Tror ni på spöken? Jag tror på spöken, alltså människor som har dött och deras ande har blivit kvar. När vi flyttade in i huset hade våran granne precis gått bort väldigt plötsligt i cancer och jag fick en kuslig magkänsla av att bo inte gammalt hus. Vårt radhusområde är ändå ett av dom första radhusområden i Göteborg så det är ju många som bott här förut. Jag tyckte att det lät läskigt från ventilationen på vinden och det var kusligt att titta ut mot trädgården när det var mörkt ute. Men sen satte vi in larm och då släppte den där känslan, tills häromnatten när Lucas kom in till mig…

Först bubblade Lucas om att lejonhuvudet på hans rum hade skrämt honom och pratat eller skällt på honom. Jag svarade att det inte var på riktigt och att vi kunde ta bort lejonhuvudet imorgon om Lucas tyckte att det var läskigt. Det var vi överens om, men sen när vi skulle försöka sova i mitt sovrum så kunde han inte blunda och gång på gång så lyfte han sig upp och pekade mot ingenting och frågade förskräckt ”vad är det?” och så sa han plötsligt ”det står en gubbe där”. Jag blev skiiiiiiiiträdd! Jag tror nämligen på att barn kan se spöken men inte dom flesta vuxna. Jag tror att vi lär oss att sluta se spöken eftersom vi får höra tidigt under våran barndom att dom inte finns.

Jag ville absolut inte att Lucas skulle bli mer rädd så jag tog på mitt bästa pokerface, både för min och Lucas skull. Jag är ganska bra på det och det hjälper även mig själv för om jag inte tillåter mig att bli rädd så blir jag inte heller så rädd. Men det hela slutade ändå med att vi öppnade gardinerna för att Lucas inte skulle förväxla gardinerna med en gubbe, vände på en tavla och tände lampan innan vi kunde somna.

Så himla otäckt! Tänk om det spökar här i huset? Usch, jag vågar inte ens tänka tanken…


Lejonhuvudet bor tillfälligt i soffan i vardagsrummet 

7 Comments

 • Camilla 36 år och 10 barnsmamma

  Jag tror på det.
  Vi har haft mycket sånt hemma,bädw jag och några bav barnen har sett mycket och känt mycket.
  Jag är livrädd för det men samtidigt nyfiken på det.
  Verkar som jag tar emot det oxå även om jag inte alltid vill.
  Så länge dom inte skrämmer mig o bara är här så gör det inget men annars vågar jag inte med sånt haha
  Kram Camilla

 • Mia

  Jag tror inte på spöken. Min son har sagt något liknande, att han hade ett stort läskigt gammalt spöke vid fönstret på sitt rum. Vi löste det genom att en spindelmannendocka fick sitta och vakta i fönstret, han satt där i 2 veckor, min son har inte nämnt spöket någon mer gång. Barn har livlig fantasi få man inte glömma!

 • Camilla

  Hehe vad läskigt, jag hade också blivit rädd då!

  Men för att lugna dig lite så skenar fantasin och drömmarna iväg med de flesta 4-5 åringar, en fas.
  Då ser dem och drömmer allt möjligt läskigt, ett lejon i badkaret, gröna gubbar osv.

 • Elin

  Just en sån mening: vad är det där? Det står en gubbe där! De är ju inte Direkt nå ”fantasi meningar”. Så förmodligen såg han nånting. Tyvärr ? Jag tror på spöken men är rädd för de. Jag såg en hink flyga genom luften när jag matade hästarna i vintras. OBS: hästen bedvid stod helt stilla. Så ja förmodligen har vi gårds tomte. Jag vågade knappt gå ut i stallet på flera dagar men var ju tvungen, hästarna måste ha mat. Men så fruktansvärt de som hänt i Stockholm, så skönt när man hör från folk man känner att de lever. ?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.