Sova med en ”fågelskrämma”

Jag känner igen mig väldigt mycket i vissa saker hos Lucas just nu. Han har samma tendenser som jag hade när jag var liten när det gäller nattningsrutinen. Jag tror inte att alla barn är så noga med vissa saker som Lucas och jag var innan vi kunde lägga oss till ro för att sova.

När jag var liten (7 år) så ville jag somna med en lampa tänd utanför mitt rum. Lampan som dom tände hade min mamma och pappa köpt på auktion, den var gammal och antik och vid något tillfälle hade mamma och pappa förklarat att man måste släcka den på natten för den kunde vara brandfarlig. Jag var väldigt rädd för att mamma och pappa skulle glömma släcka lampan innan dom gick och la sig så det sista jag sa varje kväll var “glöm inte släcka den brandfarliga lampan”.

När Lucas ska sova så frågar han samma fråga varje kväll och det är om jag kommer hämta honom när han sover. Han vet egentligen redan svaret på den frågan för jag bär över honom till min säng varje kväll när jag ska sova. Jag har sagt till honom att jag alltid kommer hämta honom på natten, ända till den dagen som han och jag tillsammans bestämmer att han ska prova att sova själv. Men ändå frågar han detta varje kväll. När han har frågat det så kommer alltid följdfrågan “kommer du bära mig till din säng när jag sover?” Och svaret är alltid ja, men han behöver få bekräftelse på detta tydligen, precis som när jag behövde bekräftelse på att mamma och pappa skulle släcka den brandfarliga lampan innan dom gick och la sig.

När jag hämtar Lucas så vaknar han ofta men inte alltid. Dom gångerna som han vaknar bär jag honom ändå och då säger han alltid “glöm inte min fågelskrämma”. “Fågelskrämman” är egentligen inte alls en fågelskrämma utan en drömfångare som han behöver ha när han ska sova. Lucas drömde nämligen en mardröm för någon månad sen och för att han inte skulle bli rädd för att sova så berättade jag om drömfångarens kraft att fånga mardrömmar. Efter det blev det väldigt viktigt att ha med drömfångaren varje kväll och efter det så har han faktiskt inte drömt några fler mardrömmar. Och nu när jag tänker efter så har jag inte heller drömt några fler mardrömmar. Eller jo, jag drömde en till mardröm om parkeringsböter häromdagen, men då sov Lucas med Jair i Lucas rum så då var drömfångaren med dom…

Fotograf: www.wanderings.se

Har era barn eller har ni själva något som ni alltid säger/sa innan ni ska sova? Jag är också nyfiken på om det finns någon som tror på drömfångare?

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. Johanna

    Wow, tänk vilken effekt drömfångaren har! (oavsett om den funkar, på riktigt, eller inte). Jag ska nog köpa mig en, för säkerhets skull ?

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här