Snorförkyld

Jag har varit hemma idag också – snorförkyld! Jag har antagligen åkt på en bihåleinflammation så imorgon blir det en sväng till vårdcentralen. Kan man få penicillin mot bihåleinflammation? Jag har aldrig sökt för bihåleinflammation förut men eftersom jag inte kan sitta på jobbet så här så måste jag i alla fall dit för ett sjukintyg.

Idag har jag mest suttit på soffan och läst. Victor har både hämtat och lämnat barnen på förskola och skola så det har varit lugnt här hemma. Jag passade på att göra nya ingefärsshots för det kan behövas lite hjälp att boosta immunförsvaret nu tänker jag. Jag jobbade lite i måndags och tisdags och tänkte att jag med 100% säkerhet skulle vara tillbaka på jobbet imorgon, men så vaknade jag upp ännu sämre imorse. Victor är också på väg att bli sjuk nu. Stackarn, han som tagit hand om mig hela veckan.

Jag kan inte fatta att det redan är november! Tiden går sååå fort! Men jag längtar efter december nu. Jag tycker hösten är fin så länge bladen fortfarande sitter på träden och det inte regnar för mycket, men nu har ju alla blad redan ramlat bort från träden. Jag längtar efter att man kan sätta upp ljusstakar och pynta entrén med ljusslingor och efter snö och pulkaåk 🙂

Fler som längtar efter december, snö och jul nu?

Nu blir det fruktsallad på soffan med älsklingen ❤️

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. S

  Nasonex nässpray med kortison är drömmen när man har onda bihålor. Tyvärr dröjer effekten ett par dagar men inhandla snarast om du inte redan har hemma och börja använda. Hjälper varje gång för mig som alltid får problem med bihålorna när jag blir förkyld.

  Sen funderade jag på sjukintyg – måste ni ha det redan första veckan ni är sjuka på ert jobb? Jag tror vi har det först när man varit sjuk en längre period.

  Svara
  • Emma

   Åh tack för tipset! Nej, men jag sjukanmälde mig torsdags istället för att ta semester och sen har jag varit sjuk sen dess (jobbat lite hemifrån). Imorgon blir det andra veckan så då behöver jag sjukintyg.

   Svara
 2. M

  Ligger själv hemma med bihåleinflammation. Man kan få penicillin men ofta vill de avvakta. Jag fick recept och sjukskrivning igår för bihåleinflammation. Då har jag varit risig i 1,5 vecka med en feber som inte velat ge med sig. Hoppas du blir piggare snart!

  Svara
  • Emma

   Men åh stackarn! Då har du det värre… Jag kände mig bättre igår och var beredd på att gå till jobbet imorgon. Men imorse var det som att backa bandet ett par dagar – mycket värre, huvudvärk och täppt i näsan. Hoppas du piggar på dig snart!

   Svara
 3. Sofia

  Sinupret Forte ihop med rejäla sköljningar med koksaltspray hjälper mig alltid när jag får besvär med bihålorna,det var en läkare som rekommenderade att skölja ordentligt med koksalt så man typ spolar bort allt som samlas där.
  Krya på dig 🌷

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här