Okategoriserade

Skitdumma turistpoliser

Något som är mindre kul här är turistpolisen. Dom är skitdumma. Till exempel så när jag var här förra gången under karnevalen blev jag överfallnen och misshandlad. Det var bara ett slag men det var tillräckligt hårt för att slå ut två tänder, spräcka läppen så att jag fick sy och göra ett rejält jack i bakhuvudet så att jag fick sy. Tänderna ramlade inte ut, men dom var så lösa att det gick och vicka rejält på dom. Jag fick åka till sjukhuset och sy och en tandläkare kom och fäste tänderna med en tandställning. Det var det allra värsta som har hänt mig nån gång, så ni kanske förstår att vi är oerhört försiktiga av oss nu. Jag är alltid lite rädd för att det ska hända oss nånting, men jag tror inte det kommer göra det eftersom vi nu är mer försiktiga än någonsin.

Hur som helst så gick vi till turistpolisen och dom totalratade oss. Turistpolisen där sa att jag kanske ljög trots att jag hade med mig bilder, 5 utdrag från sjukhusjournaler med datum. Jag fick inte ens göra en anmälan! Vi fick gå till brasilianska polisen istället och säga att vi inte hade pengar till att åka buss för att kunna göra en polisanmälan! Och dom var faktiskt jättetrevliga!!!!

Igår var vi hos migrationspolisen för att förlänga mitt visum. Och när jag träffade dom så kom jag ihåg hur jävliga polisen kan vara här (jag hade nästan glömt det). Dom gav oss ett speciellt papper för instruktioner vad man behöver för ett längre visum när man har barn med en brasse. Det var bara det att en del saker var skrivna så avancerat att varken jag eller Jair fattade. När Jair frågade artigt så sa polisen otrevligt: Kan du inte läsa normalt! typ som om det vore nåt fel på Jair! Men tillslut efter att vi hade gått ut och in två gånger så skrev han ut ett papper med blanka rader som vi bara behövde fylla i, det sparade massor av jobb och frågor för oss. Jag kan inte fatta hur den idioten kunde vara så bitter, varför sa han inte bara från början att han hade en mall som vi kunde använda?

Jag tänkte förklara i ett inlägg sen vad man behöver för att få ett visum när man har barn med en brasse. Kanske till och med att jag översätter det till engelska. Tycker att det är jävligt att polisen inge behandlar folk bättre här!

2 Comments

  • stephanie

    Vad tuff du är som ändå vågar dig tillbaka efter att ha varit med om något hemskt! Läskigt när man inte känner sig trygg med polisen. Även om många tror att Sverige och USA är väldigt lika varandra så är det faktiskt väldigt otryggt här på vissa ställen också. I Arizona där vi bor så har nästan alla familjer pistoler för att kunna skydda sig mot inkräktare. Inte för att jag hört att det är extra mycket inbrott eller så men det verkar som att alla tar för givet att alla har en pistol och att de känner sig rädda och oskyddade om de inte har en själv. Hemskt. Jag kommer också behöva gå igenom en hel del pappersarbete här, det är en lång process att vara invandrare 😉

  • Anna

    Varför slog dom dig? Min sambo är från Londrina och Curitiba och vi vill åka dit och hälsa på hans släkt och familj men nu är jag gravid så vi vill inte åka nu men när vi väl ska så vill man inte behöva vara orolig. Jag vet att man måste se sig omkring osv men att bli nerslagen känns inte särskilt tryggt…. 🙁
    Vet du föresten om man kan dricka MAGUARY drickorna? Tänkte göra Mousse de maracujá.
    Jättebra blogg!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.