Skillnaden mellan Minikid och Minikid 2018

Skillnaden mellan Minikid och Minikid 2018

– Samarbete med Axkid –

Nu har jag fått klämma och känna på nya Minikid 2018 ett litet tag så nu tänkte jag skriva ett inlägg och visa skillnaderna. Den grå stolen till vänster är nya Minikid 2018 och stolen till höger med svart tyg är gamla Minikid.


ASIP – innovativt sidokrockskydd

Den största skillnaden är att Minikid 2018 är utrustade med ASIP, Axkid Side Impact Protection, som är ett innovativt sidokrockskydd framtaget med ett erkänt krockinstitiut i Tyskland. Sidokrocksskyddet ger extra skydd för huvudet vid sidokrockar som ofta uppstår i rondeller, parkeringar eller korsningar.

Nackstödet

Nästa skillnad som man lägger märke till är det nya, fylligare och mer ombonade nackstödet som har utformats speciellt för att barnet inte ska falla fram med huvudet när det somnar i bilbarnstolen. Det har även gjorts en uppdatering på nackstödets broms som är tydligare nu, se bilden nedan.

Klädsel

Klädseln till nya Minikid 2018 har fått en rejäl uppdatering. Den är mycket enklare att ta av med knappar och spännen runt om stolen. Axelmuddarna på bältet sitter smart fast med tryckknappar så dessa går snabbt att ta bort när dom behöver tvättas.

Babydyna

Babydynan som ingår när man köper Minikid har fått ett nytt utseende. En sak som är bra att veta med Minikid är att den är godkänd från 0 kg, men bebisen ska sitta i babyskydd tills dess att han/hon kan sitta själv. När bebisen kan sitta själv är det dags att byta till Minikid och då kan man med fördel använda babydynan. Det blir mer bekvämt för bebisen med babydynan och eftersom babydynan gör att kroppen hamnar lite längre fram så lutar huvudet lite mera bakåt och då blir risken mindre att huvudet faller fram när bebisen somnar.

Lika långa ryggar

Både nya Minikid 2018 och gamla Minikid har lika långa ryggar men när man jämför stolarna så ser det ut som att gamla Minikid har längre rygg, men så är det inte. Skillnaden är att gamla Minikid har högre “gummiklackar”. Jag vet inte vad rätt term för denna delen av stolen är, men om ni tittar på bilden så ser ni vad jag menar.

Stödbenet

Stödbenet har en rejäl uppdatering. Det är numera i en del istället för två delar, vilket det gör det mycket enklare att montera stolen. Nu har stödbenet en stor knapp som sitter på sidan istället för att sitta rätt ut vilket förenklar stolens montering i trånga utrymmen. Tidigare hade stödbenet två spärrar som man var tvungen att lossa på i två omgångar för att få benet tillräckligt långt. Dessa spärrar var ganska otympliga, men nu är det betydligt smidigare. OBS! Det kommer komma en förlängning till stödbenet för bilar med extra höga säten.

Bältesklämman syns bättre på Minikid 2018, se den kornblå klämman under stolen på bilden ovan.

Vi är väldigt nöjda med alla förbättringar på den nya Minikid 2018. Lucas var också nöjd med sin nya bilbarnstol 🙂

Bästa pris på Minikid 2018

Bästa pris på Minikid 2018 får man just nu på Babyzoom där man får 25% rabatt om man använder koden “kid25” 🙂

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

  1. Cecilia

    Hur tyckte du skillnaden är på att nackstödet åker upp när du lossade bältet? Mitt åker inte upp alls vilket inte varit något problem på den gamla.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här