Sensommardagar

Så underbart med sensommardagar! Det har varit helt underbart väder både idag och igår, men eftersom Isadora har smittat ner både mig och Victor med något så är vi hemma. Det verkar inte som att det bara är vi som vabbar, båda barnens skolor har meddelat att det är många sjuka just nu och i 90% av mitt flöde på instagram är fyllt av VAB-bilder. Det brukar ju alltid vara extra mycket förkylningar vid skolstarten när alla träffas inomhus igen, men SÅ här mycket?! Jag har nog aldrig varit med om så här mycket sjukdom efter en enda skolvecka förut. Om alla verkligen är sjuka så tror jag att det stora bortfallet beror på att man dels ska stanna hemma vid minsta symptom och dels pga att man överlag inte varit så sjuk det sista året och därför inte har antikroppar mot olika förkylningar. Jag tänker att om immunförsvaret inte fått jobba på ett tag så slår väl förkylningar hårdare?

Det är flera i Lucas klass som testat positivt för Covid-19 och enligt hänvisningarna från skolan (Göteborgs stad) ska man testa sig om man varit i kontakt med någon som är smittad. Första testet ska man göra direkt och sedan ytterligare ett efter 5 dagar, så nu är det dags för en runda med tester igen. Det är jobbigt att testa sig hela tiden, särskilt för Lucas, men det är ändå skönt att veta att man är negativ innan man träffar andra. Den här gången gjorde jag det enkelt för oss och beställde hem testerna via Kry. Då kommer dom och lämnar till dörren och hämtar upp igen efter 1-3 timmar, hoppas det är lika smidigt som det låter 🙂

Igår njöt vi av solen, vi gick till en lekplats som heter Äpplet och mötte upp Antonia. Jag hade stekt pannkakor till hela gänget så det blev en mysig mellis där.

Det tar oss cirka 40 min att gå till äpplet så det är perfekt om barnen vill cykla. Lucas älskar att cykla, men inte Isadora så gick (halvsprang!) till lekplatsen 🙂

William älskar att åka vagn men så fort jag tar ut honom ur vagnen så kryper han iväg. Han ställer sig gärna upp också men har inte börjat gå än 🙂 Tänk att nästa sommar så kommer han springa omkring!

Relaterade Inlägg

5 Kommentarer

 1. Johanna

  I all välmening – och för att minska smittspridningen…

  Den som varit utsatt för smitta ska undvika nya kontakter 14 dagar, vilket bör gälla din son. Då håller man sig hemma, undviker lekplatser med andra människor, undviker folk man inte träffar i skolan/på jobbet, undviker fritidsaktiviteter. Beklagligt om er skola inte sänt ut den informationen, eller om jag missuppfattat hur ni gjort så ursäkta. ❤️

  Alla måste ta sitt ansvar – även om det är pisstråkigt. Jag förstår precis, för jag var smittspårad stora delar av året eftersom jag är lärare.

  Jag tycker också det är deppigt när lekplatser invaderas av vabbare, så att snoriga hostiga barn utsätter mina friska barn för smitta (säger inte att ni gör så – jag menar andra man stöter på). Alla måste ta ansvar – våra barn är faktiskt inte vaccinerade och vaccin täcker inte 100%. Pandemin är inte över.

  Kram

  Svara
  • Emma

   Tack! Jag har sett de nya rekommendationerna och att man ska testa sig två gånger om man varit kontakt med någon som är smittad. Jag tycker dock att det är väldigt konstigt att man ska hålla sig hemma i 14 dagar när man dessutom testat negativt vid två tillfällen?! Om man har testat negativt så är man ju frisk och borde kunna gå till lekplatsen?

   Nej, jag skulle heller aldrig gå till lekplatsen och riskera att smitta andra om vi är sjuka, varken innan eller efter pandemin. Kram!

   Svara
   • Johanna

    Om han är smittspårad borde ju skolan sänt ut vad som gäller. För mig, som arbetar i Västra Götalandsregionen i skola, är infon man får om man är smittspårad 2v undvika nya kontakter helt och testa 2 gånger. Faaast! Jag vet inte vad som gäller fullvaccinerade, men barn är ju oavsett inte fullvaccinerade.

   • Johanna

    Men om man läser din text så har ni blivit smittade av Isadora. Alltså var hon sjuk när ni var på lekplatsen och testen hade ni inte ens gjort än, så hur kan ni då veta att Lucas är negativ?

    Kanske jag som är trött och inte förstår vad du skriver 🤷🏼‍♀️ För annars är det bara oansvarigt.

   • Emma

    Det kanske är en kombo av att du är trött och jag som inte förklarat så noga 🙂 Isadora var lite snorig i slutet på förra veckan, men inte under helgen när hon var hos sin pappa. På måndagen mådde alla bra och då var vi på lekplatsen, men på tisdagen blev jag och Victor snoriga så var har hållit oss hemma sedan dess. Alltså inte varit på lekplatsen.

    Angående Lucas ska man göra coronatest så fort man får veta att man varit i kontakt med någon med covid-19 och sedan ytterligare en gång efter 5 dagar. Lucas har alltså gjort två test och varit negativ på båda. Jag och Victor testade oss samtidigt och är också negativa så tycker faktiskt att vi har skött oss utomordentligt 🙂

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här