Sälja alla bebisgrejer eller inte?

Det där med en stor sorg i hjärtat som jag inser att det kommer dröja innan jag får fler barn… Jag tror det är rimligt att tänka att jag kommer få en liten trea inom 4-5 år, men att jag skulle hitta en bra man att bygga familj med tidigare än så känns som mission impossible… Jag har hela vinden full med bebisgrejer som jag inte vill sälja, men jag börjar förstå orimligheten i att behålla varenda liten pinal så många år. Grejerna kommer tappa värde och värsta fall bli musätna… Det är bättre att jag säljer dom och använder pengarna till barnens rum istället. Isadora behöver en nya säng och så borde jag göra mig av med hennes garderober och skaffa en byrå istället så att hon får lite mer plats i sitt rum.

Det mesta jag har sparat är saker som går att ersätta och jag kommer förmodligen ha råd att köpa nytt när det blir dags igen. Men det finns en grej som jag ABSOLUT INTE vill sälja och det är min fina barnvagn Joolz Geo… Jag älskar verkligen den vagnen, jag känner mig till och med stolt över att ha en så fin vagn. Åh vad jag önskar att jag kunde få köra den igen 🙁 Det här är så svårt… Men är det värt att spara en vagn så länge? Den är ju från 2015 som 4-5 år kommer den vara 7-8 år gammal. Den kommer definitivt ha sjunkit i värde. och kanske kommer den kännas gammal också och då kanske jag ändå hade velat ha en ny…?

Usch, jag känner mig så deppig av dessa tankar. Jag vill liksom inte släppa taget men faktum är att det är ett helt annat liv som väntar mig dom närmsta åren än det jag själv hade planerat. Jag är inte så snabb i svängarna med att anpassa mig till förändringar, men det kanske är just detta jag borde göra, sälja allt?

Hur ska jag tänka? Vad hade ni gjort? Sparat eller sålt med inställningen att skaffa nytt den dagen det blir dags för bebis igen?

PS. Snälla skriv inte “Om du ska ha barn igen…” Jag har bestämt mig för att jag själv är bossen över min framtid och vill jag ha fler barn så ska inte detta hindra mig. Det gör för ont att tänka “om” hela tiden, det känns som att ge upp innan man ens har kämpat.

Relaterade Inlägg

19 Kommentarer

 1. Carina

  Klart att du ska ha fler barn. Du är ju ung och har många år på dig. Men hade jag varit dig så hade jag sålt allt och använt pengarna bättre nu. Det är ju bara materiella saker som går att ersätta. Men jag vet. Det är jobbigt och man blir blödig när ens barn har haft dom. Men tänk smart. Du kommer vilja köpa nytt sen när du ska ha fler barn. Och din respektive vill kanske ändå att ni ska köpa nytt till ert gemensamma barn. Lycka till.

  Svara
 2. Alexandra dahlberg

  Jag vet hur svårt det är att göra sig av med saker, mina barn är ju snart 7 och 10 år och förra året gjorde jag mig av med de mesta för jag trodde inte att jag kunde bli gravid igen.
  Men sen för några månader sedan så fick jag reda på att jag var gravid.. helt galet. PS fortfarande lite hemligt att jag är gravid 🙂 Nu ångrar jag att jag gjorde mig av med allt. För nu står vi utan allt..
  jag önskar att jag hade lånat ut saker istället för att sälja dem. Oftast känner man ju nån med bebis.
  Det är ju jättesvårt att veta vad man ska göra.. egentligen vill man ha fler barn så spara det du gillar mest. Jag ångrar att jag inte gjorde det..

  Kram

  Svara
 3. S

  Jag sålde alla bebisgrejer när vi flyttade även om jag är inställd på en trea framöver. Jag resonerade att jag hellre köper begagnat längre fram än att behöva förvara allt på obestämd tid. Babyskydd finns kvar eftersom vi köpte nytt till nr 2 och marknaden ändå inte är så stor för just babyskydd. Men vagnar, spjälsäng och babysitter har sålts via Facebook. Och du kommer hitta en annan vagn att älska om några år är jag säker på ? alla perioder för ju också med sig olika behov så som syskonvagn/möjlighet till ståbräda eller bara mer förvaring. För min del kommer det sista väga tyngst nästa gång det bär av för mig ? och då köpte vi ändå en helt ny bugaboo cameleon till första som jag älskade men skulle aldrig köpa en igen pga just förvaring när jag är mer klarsynt ?

  Svara
 4. Elaine

  Sälj vagnen! Jag som batnvagnsnörd 🙂 har sparat en.. Men den åker nu. Du kommer vilja ha en ny, om inte annat köper du en likadan. Den står och tappar massa i värde hela tiden.

  Och klart du ska ha fler barn! Komihåg va jag skrev! Allt har en mening och du kommer träffa någon som förtjänar dig bättre!

  Svara
 5. Kicki

  Personligen skulle jag sälja allt. När du får ditt nästa barn så kommer du kunna köpa allt nytt. Vagnen kan hinna mögla på så många år känns det som. Det kan komma massa med nya finesser på vagnar som du kanske kommer vilja ha som denna vagn inte har. Och som du säger, då kommer den knappt vara värd nånting om du ska sälja. När jag fick min andra dotter (har två och det skiljer nästan 3,5 år mellan dom) så tyckte jag att de flesta kläder jag sparat var omoderna.. och då ville jag ändå han nytt (inte nytt som i affären men en uppdatering, köper mkt begagnat). Jag hade som sagt sålt iaf 🙂

  Svara
 6. Sandra

  Jag tror du kommer träffa någon och bli gravid fortare än du anar 😉 Spara du kläderna ett tag till. Iaf de du har svårast att skiljas från. Behöver du pengarna nu så kan du ju alltid hyra ut huset. Det kommer en dag när du blir mormor/farmor och då kommer kanske Lucas och Isadora att vilja klä sina barn i sina egna gamla barnkläder. Jag önskar att mamma sparat alla mina gamla barnkläder och då har jag inte ens egna barn men det hade varit så himla kul att ha ändå. Kram!

  Svara
 7. Josephine

  Jag har sålt allt som inte har ett mer personligt värde. Har sparat en del Bebiskläder som är favoriter som jag tänker att barnen kan ha till sina barn i framtiden. Sen har jag sparat det som jag inte fått sålt såsom spjälsäng och Babygym osv. Men det står på min mormors vind då vi inte har plats för det. Det mesta kommer du förmodligen vilja ha nytt ändå. Så spara det som är kära favoriter bara tycker jag!

  Svara
 8. Lisa

  Du kan väl gott vänta något år innan du bestämmer dig för att sälja/spara? Tänker att du kanske hunnit landa i din nya tillvaro lite mer då ? Det kan vara onödigt att bestämma såna saker när det är mycket känslor inblandade!

  Svara
 9. Vicktoria Murawska

  Jag hade sagt såhär. Behåll sådant du verkligen vill behålla, MEN vagnen hade jag sålt, likaså ev barnstolar och “stora” saker som precis som du säger dels tappar i värde, men också att när det vä blir dags igen för dig så kommer du tycka de sakerna är gamla och ändå vilja ha nya och då komer du inte alls få ut samma pengar för de som nu. Skulle du mot förmodan vilja ha samma vagn eller liknande om något år, ja då är det ju int evärre än att du kan köpa de igen, men ska jag vara ärlig så tvivlar jag på det. Så sälj av det och njut och använde pengarna på det du behöver nu, samtidigt se det som o du avslutar ett gammalt kapitel och nästa kommer vara ett nytt med bara positiva tankar <3
  kram på dig finaste!

  Svara
 10. Lisa från Skåne

  Jag tänker så här, det är ju inte säkert att din nästa man vill ha saker som du och Jair köpt till era gemensamma barn han kanske också vill vara med att bestämma, då står du där med en massa babysaker som är för gamla. Jag hade sålt och sparat lite kläder som kan vara roliga att ha kvar.

  Svara
 11. Elin

  SPAR vagnen!!!!! Varför sälja nått så stort dyrt och fortfarande fint? Men bebis kläder kan tyvär lätt bli missfärgade av att ligga länge i alla fall med mjölk fläckar på!
  Sörjer med dig! Jätte jobbigt med en sådan stor livstilsförämdring.

  Svara
 12. Titti

  Sälj. Jag har sålt allt. Utom första plaggen och några andra bebuskläder. Jag är inte helt klar känner jag men en trea dröjer och då tänker jag köpa nytt ❤

  Svara
 13. Emilie b

  Såklart NÄR ditt nästa barn kommer tror jag att du kommer vilja ha nytt! Det händer såå mkt utveckling på barnprylarna!! O barnvagn inte minst! Sälj köp nått fint till dina barn o när nästa barn kommer så kommer du vilja köpa uppdaterat då! ?

  Svara
 14. Sara

  Jag hade sålt de flesta sakerna (vissa saker kan man ju inte skiljas ifrån). Vem vet hur livet ser ut den dag nr 3 anländer? Det materiella löser sig alltid den dagen.

  Svara
 15. Mia

  Jag är nostalgisk med grejer men jag hade sålt, kanske sparat nåt extra fint av leksakerna men allt annat hade jag sålt. Jag tror definitivt att du kommer vilja ha nytt till nästa barn. Kommer ju nya modeller av vagnar titt som tätt och jag tror inte man kommer vilja ha sin gamla…

  Svara
 16. Johanna

  Vad god ekonomi många verkar ha alternativt tänker mindre på ekonomi och miljö.. för mig är det en självklarhet att behålla vagn och barnsäker till den dag jag tror vår barnverkstad är definitivt över. Grejer jag absoluuuuut inte vill ha säljer jag (5kr/st-kläder), men det mesta sparas. Vagnen sparas definitivt. Hade vi separerat hade jag sålt, men av ekonomiska skäl.

  Svara
  • S

   Det är nog olika på vilket sätt man tänker på ekonomi och miljö. Att sälja av istället för att lagra innebär att någon annan kan använda saker utan att de står och dammar alt blir musätna, sen behöver man ju inte köpa nytt i framtiden eftersom begagnatmarknaden för barnsaker är väldigt bra. Chansen att man kan köpa tillbaka likvärdiga prylar till samma pris är med andra ord stor=god ekonom och bra miljötänk.

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här