Okategoriserade

SÅÅÅ ÄCKLIGT!

Dom senaste dagarna har varit tuffa här hemma med tre sömnlösa nätter på raken, först pga något så fruktansvärt som SPRINGMASK och sen blev alla utom jag förkylda… suck! Vi fick i alla fall medicin mot springmasken som alla kunde ta utom jag och William. Man får nämligen inte ta den receptbelagda medicinen (Vermox) när man ammar, utan det är Vanquin som gäller och den är såklart slut i hela landet – IGEN! Jag hoppas innerligt att jag och William inte hann smittas eftersom vi var så snabba med att få medicin. Dessutom ägnade vi gårdagen att städa hela huset grundligt, särskilt alla sovrum och badrum.

Springmask är förfärligt! Så äckligt! Man blir ju alldeles hypokondrisk när något av barnen får springmask. Det värsta är att det kliar som tusan på mig också, men det har det gjort sedan i juli, så jag sökte faktiskt upp en gynmottagning idag för att få kraftigare medicin mot svamp för det här är inte kul. Det är ju lättare att få svamp när man är gravid och 6 veckor med binda när jag hade avslag gjorde inte saken bättre. Nu har jag i alla fall fått medicin och en bra plan för att förebygga fler svampinfektioner eftersom man lätt återsmittas när man haft många svampinfektioner på rad. Ni får hojta till om ni vill veta mer om det, i så fall skriver jag om det.

Nu ska jag gosa ner mig på soffan framför Disney + med familjen.

5 Comments

 • M

  Ja springmask är fruktansvärt äckligt. Hade det för några år sedan. Dottern var 2 år när hon fick det. Man fattade ju tyvärr inte med en gång för hon skrek ju bara och kunde ju inte riktigt förklara vad hon kände. Minns hur jag satt och ursäkta detaljer men ”gröpte” ur maskar med tops. Slut på medicin då med men fick tillslut till hela familjen. Vi andra tre fick det lindrigt men usch vad man lider med sitt barn. Usch! Lider med er!

  • Emma

   Tack snälla! Trodde inte mina ögon när jag såg att den fanns där precis som du sa, jag var till och med tvungen att ringa och dubbelkolla innan jag skickade dit mamma för att köpa. TACK!

 • Marie Alvas mamma

  Vi har också haft speingmask i höst. Håller med dej, man ryser av bara tanken på det, usch!
  Jag vill gärna att du berättar mer om tips på att förebygga svampinfektion.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.