Okategoriserade

Så viktigt att sprida vidare – det är helt SJUKT!

Imorse läste jag en grej som en barnmorska skrivit och kände att jag bara måste dela med mig av.

img_9315
img_9314
img_9313
img_9312
img_9311

Jag har inte varit med om exakt samma, men jag hade ett ex som trodde att tjejers underliv blir större för varje gång dom har sex, tillslut kan dom inte känna killen längre. Han tyckte det var ett problem eftersom jag hade haft ett längre förhållande innan honom och antagligen var uttöjd där nere pga det. Det här var så dumt att det inte ens gick att googla fram ett svar som kunde bevisa för honom att han hade fel. Han trodde inte på mig, utan hans manliga vänner var mer pålästa i ämnet enligt honom. Det som är mest skrämmande med detta är att mitt ex var högutbildad (hans vänner också), alltså borde han ha koll… eller?!

Vi kvinnor måste börja prata om sex för att unga tjejer och killar ska få rätt bild av sex. Sex ska vara skönt, ÄVEN för tjejer! Det ska inte göra ont och tjejer ska också få orgasm! Ingen tjej borde nöja sig med mindre!

Vi måste hjälpa till för att undvika såna här vanföreställningar om vad som skulle vara skönt för en tjej. Det är inte skönt när penis träffar livmodertappen eller kommer åt livmodern, det gör ont som fan! Det är inte skönt att bli gnuggad på klitoris och analsex är inte skönt för alla. Man måste inte gilla alla positioner eller alla typer av sex. Och man ska definitivt inte ha sex för nån annans skull.

Det ska vara lika självklart att en tjej får ont vid ”hårt” sex som att en kille får ont när han blir biten i snoppen! Varför är det så svårt att för killar att fatta att tjejers könsorgan också är känsliga?

Och det där med tjejers orgasm, det har jag tänkt på länge och nu tänker jag komma ut ur ”garderoben”. Jag hör till en av dom tjejerna som har svårt att få orgasm. Jag måste känna mig extremt trygg för att komma. Jag måste vara säker på att min partner inte tycker det är ”jobbigt” att det tar lite tid och att han tar sig den tiden. Att han faktiskt vill göra det skönt för mig. Gamla förhållanden har satt sina spår hos mig.

Detta har gjort att jag har nöjt mig med sex utan orgasm, ända tills jag träffade Victor. Han visade mig en helt ny värld! Och nu tycker jag att ingen tjej ska nöja sig med sex utan att få orgasm.

Ett jättestort problem vad det gäller ungdomars föreställningar om hur sex ska vara är att dom jämför sig mycket med hur det fungerar i porrfilmens värld. Titta på den här videon och visa era tonåringar den.

4 Comments

 • Johanna

  Helt rätt, vilken skruvad värld vi lever i. Vi tjejer ska inte vara till besvär och bara vara nöjda. Tänk, unga tjejer idag måste få info att dem har lika mycket rätt till njutning som killen…
  När jag och min sambo har sex tar det tid och emellanåt säger jag att det räcker, det går ändå inte. Min sambo säger bara att jag ska slappna av och vips så är vi båda nöjda. Det är svårt att ligga där som en börda ibland men jag försöker tänka att min sambo VILL att jag ska lyckas, jag är ingen börda för honom ?

 • Daniéla

  Så viktig att prata om detta. Än är mina tjejer små men jag har bestämt och sagt till mig i själv att i detta hem så ska vi prata sex och inte föra det till nåt pinsamt och förbjudet. Ska göra det klart för dem att de aldrig ska ha sex enabart för partners skull och att de ska få ut nåt av det, tycka det är skönt och inte göra något som de inte vill. Tycker även att det är viktigt att de utforskar sig själva och på så sätt lär sig vad de tycker är skönt.
  Jättebra att du tar upp detta.
  Hoppas bebisen kommer i dag puss på dig ?

 • Linn

  Det är så otroligt viktigt att diskutera detta.
  Jag läste ett inlägg på sociala medier från en ungdomsmottagning där de vittnar om samma fenomen. Många unga tjejer som tvingas utföra oralsex på sina pojkvänner tills de spyr, där tjejerna kallas äckliga eller omogna om de inte vill gå med på diverse saker, där killar och tjejer verka tro att allt som visas i porrfilmer är normalt och att killarna tror att tjejerna till och med tycker om det.
  Med tanke på hur lätt tillgängligt porr är idag tror jag det är viktigare än någonsin att vi diskuterar dessa saker med våra barn.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.