Okategoriserade

Så här får du råd att resa utan att spara eller låna pengar

– Innehåller annonslänk –

När vi firade nyårsafton år 2017 i Portugal, satte jag och Jair upp ett mål om att vi skulle resa mer under året som kom. Vi tyckte att vi hade varit hemma länge nog när vi inte hade rest nånstans på nästan 1,5 år. Problemet var bara att reskassan var 0 kr eftersom vi brände alla våra sparpengar på den dyra flygresan till Portugal. Vi hade inte heller några goda sparmöjligheter eftersom jag var föräldraledig. Jag hade visserligen ansökt om att få starta företag, men jag visste inte då att min blogg skulle bära sig – det var en ren chansning. Hur som helst så lyckades vi förverkliga vår dröm om att resa mera, men det hade aldrig gått om vi inte varit lite finurliga 🙂 Vi åkte på en lyxig all inclusive resa till Gran Canaria och sedan 3 månader till Brasilien, dessutom köpte vi en flygbiljett till Ian. Nu tänkte jag berätta om hur vi gjorde för att få ihop till detta!

1. Vi hyr ut vårt hus via airbnb! Japp, det visste ni redan, men det tåls att skrivas igen, särskilt nu när vi närmar oss semestern! Bäst är såklart att resa under tiden som huset är uthyrt, men förra året när vår reskassa var helt tom, sparade vi faktiskt ihop till vår reskassa genom airbnb. Vi hyrde ut vårt hus och bodde antingen på hotell eller hos vänner under tiden. En annan grym fördel med att hyra ut sin bostad när man reser är att man har en gratis husvakt som minskar risken för inbrott 🙂 Du får tjäna 50.000 kr skattefritt genom att hyra ut din bostad så det kan faktiskt bli en hel del roliga resor varje år 🙂 Läs gärna om hur mycket vi tjänar på airbnb och hur det fungerar att hyra ut på airbnb genom att klicka på länkarna. 

2. Vi använder Norwegians kreditkort! Det är faktiskt tack vare detta kreditkortet som vi hade råd att köpa flygbiljetter till Italien. Det som är fördelen med deras kreditkort jämfört med andra är att poängen man handlar för omvandlas till riktiga pengar som man kan köpa biljetter för. När man ska köpa en flygbiljett så behöver man inte söka efter speciella poängresor utan man kan välja vilken resa som helst och så betalar man med poängen som är exakt samma sak som riktiga pengar.

Tips! Ansök om Norwegian-kortet via min länk så får ni 200 poäng att resa för så fort ni gör ert första köp med kortet. Ni kan sedan värva vänner i er tur och vips så har ni en resa till London!

Vi köper alla resor med Norwegians kreditkort och det finns flera fördelar med det:

1. Vi får rabatt på alla våra resor eftersom vi alltid har poäng att använda. Nu när vi ska till Italien så får vi 1500 kr rabatt på en redan billig flygresa 🙂
2. Vi tjänar fler poäng varje gång vi köper biljetter eller flyger nånstans
3. När vi köper flygresor på Norwegians kort så ingår automatiskt en reseförsäkring som ersätter bl.a. försenat bagage. När vi åkte till Portugal så blev vårt bagage försent men då fick vi 7000 kr att handla nya kläder för – inte illa! Jag tror aldrig jag varit så lycklig nån gång! Haha!
4. Norwegians kreditkort är helt gratis och det är ingen årsavgift.

Tipset med Norwegians kreditkort fick jag från Petra Stonetag som bloggar om gratis. Hon är en hejare på att hitta resor gratis och eftersom hon använder Norwegians kreditkort till alla inköp, mat etc så får hon snabbt ihop poäng som blir gratisresor!

Har ni några knep för att ha råd att resa mera? Var reser ni helst när ni har semester?

Vår bästa resa hittills var när vi åkte till Bali. Vi hade exakt allt som vi kunde önska oss!

10 Comments

  • Emma - På Smällen!

   Hehe! Vad är det som gör att du inte vågar? Jag skrev lite mer om hur det fungerar i ett av inläggen som jag länkar till i det här inlägget för att reda ut eventuella frågetecken. Det är inte så läskigt som det verkar (anser jag). Det jag var mest rädd för var att det skulle vara krångligt, att jag skulle behöva plocka bort mycket eller att bli bestulen på något men airbnb har en försäkring ”Värdgaranti” som går upp till 1.000.000 US dollar och efter att ha hört en kompis få ersättning via den för en olyckshändelse (en gäst tappade något hårt som gjorde ett märke i golvet) så är jag inte så orolig längre. Men om jag ska sätta min rädsla i relation så är jag mycket mera orolig för inbrottstjuvar än att våra gäster förstör eller stjäl från oss. Mitt tips är: Prova att göra en annons och när du får en förfrågan om bokning så kollar du personens profil. Om den har referenser sen innan så kanske det inte känns så läskigt?

   • Johanna

    Oj, det visste jag inte. Men plockade ni bort privata värdesaker? Ja men typ… jag vill inte kanske att mina gäster har mina guldsmycken (öh jag har typ två haha), gamla dagböcker med hjärtesorg eller.. min vibrator Hahah.

    • Emma - På Smällen!

     Bra tips eller hur?! Vi hade aldrig haft lyxen att resa så mycket, så långt och så länge som vi gjort om vi inte hade använt oss av dessa tipsen 🙂 Vi plockade undan våra smycken och köpte såna här magnetlås (annonslänk) till en del skåp och låste in iPad och andra dokument som vi inte ville att någon skulle greja med. Magnetlåset sitter bara fast med dubbelhäftande tejp så om hyresgästerna ville bryta sig in i skåpen kunde dom göra det, men då hade det också märkts om dom hade gjort det och då hade vi anmält dom. Vibratorn lämnade jag kvar i en låda under sängen… hoppas ingen hittade den haha!

 • Louise

  Hej!

  Funderar på att testa airbnb. Har precis som ni två små barn. Vad gör ni med alla dessa hundratals leksaker som kanske gör att hemmet ser plotrigt ut, personliga saker som tandborstar, krämer och liknande. Kläder i garderoberna, känns det inte konstigt att andra kanske tittar?

  • Emma - På Smällen!

   Vi städar bara som vanligt och låter allt stå kvar i skåpen och i garderoberna. När man skapar sin annons på airbnb så kan man välja om man vill hyra ut garderoberna också eller inte. Vi har valt att inte göra det. Jag tror inte att folk bryr sig om det vi har i våra garderober. Jag gör i alla fall inte det när vi bor hos andra. Men om det är något som man är rädd om så bör man naturligtvis ta undan det 🙂

 • Lisa

  Hej! Hej vilket bra tips! Dock har jag en fråga är det mest när du senare bokar resorna med Norwegian som det lönar sig med kreditkortet? Min man är från Zimbabwe och vi reser dit så ofta vi kan men det är också dyrt, vi har valt att betala med avbetalning ibland. Men Norwegian flyger inte till Zimbabwe så då funderar jag på om det skulle löna sig för oss…

  Bra tips med airbnb också men vi bor i en liten stad i södra norrland inte så stor marknad för att hyra ut huset tyvärr…:)

  • Emma - På Smällen!

   Wow så coolt med en man från Zimbabwe! Det måste vara väldig skillnad för honom att bo i Norrland gentemot Zimbabwe. Ja det är när vi bokar resor med Norwegian som det lönar sig att vi använder kreditkortet. Jag vet inte vilka bolag som flyger till Zimbabwe men om ni inte samlar bonus inom kreditkort nån annanstans så kommer ni i alla fall samla poäng genom att köpa resan på Norwegian-kortet och då kan ni resa nån annanstans vid tillfälle. Norwegian flyger förutom Europa även till USA och Dubai 🙂 Hoppas att ni får nytta av det om ni väljer att prova 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.