Okategoriserade

SÅ FRUSTRERANDE – JAG BLIR GALEN!

Jag förstår inte riktigt vad som hände inatt, men det måste varit fullmåne eller galaxer som korsat varandra för allt var så galet fel. Det började med att William vaknade mitt i natten och kom upp till oss, precis som han brukar. Först sov han, men sen började han röra sig, gny och sparka. Jag vet inte om det var delvis i sömnen eller om han var vaken från början, men det blev allt mer intensivt så tillslut fick jag säga till honom att sluta sparka. Han var på superdåligt humör och satte igång med sin grej som han gör när han är på dåligt humör, dvs. säga att han vill en sak men så fort man gör det så säger han att han vill tvärtemot. Oftast är det något av våra hot som han säger att han vill göra, tex. att vi säger ”om du inte slutar sparka får du sova i din säng istället” och då vill han plötsligt det. Men sen när man går ner med honom så har han ändrat sig och gapar att han inte vill det så att Oliver vaknar, det är sååååå sjukt frustrerande! Han gjorde samma sak igår när han kom hem från förskolan, då det slutade med att han bara låg och skrek på badrumsgolvet. Vi försökte verkligen med ALLT!

Igårnatt låg jag och irriterade mig på att vi inte har någon källare eller ljudisolerat rum som man kan lägga sig i med honom när han håller på. Vi har ju ett jättestort hus nu, men ingenstans att ta vägen när en unge ballar ur så här på natten. Hur som helst, slutade det med att vi ignorerade honom och lät honom göra vad han ville en stund. Han gick runt och nerför trappan och sen upp igen. Jag har ingen aning vad han gjorde, men han var åtminstone tyst. Tillslut kom han tillbaka och la sig.

Någon timme efter att William somnat kom Isadora som hade drömt en mardröm. Hon kommer aldrig in till oss annars så det var självklart att hon skulle få ligga i sängen också.

Tidigt imorse väckte Victor mig för då var även Oliver i sängen och han skulle gå upp så jag behövde ha koll på att han inte ramla ur sängen. Oliver sover alltid hela natten och sover nästan alltid när jag kommer ner så det här var också väldigt ovanligt.

Oliver somnade aldrig om efter att jag flyttat honom så det blev att gå upp tidigt trots en riktig skitnatt. Jag och Oliver startade dagen med ett bad för ovanlighetens skull och det var såååååå mysigt, jag tvättade håret och han låg bara i mitt knä med huvudet mot min mage hela tiden. Jag spolade igenom hans hår och då somnade han! Jag önskar verkligen att jag hade haft mobilen i badet så jag kunde fotat detta men det hade jag inte (och resten av huset sov fortfarande).

Idag ska jag en sväng till Göteborg men jag är riktigt riktigt trött. Hade egentligen bara velat gå och lägga mig 😛

2 Comments

  • Evelina

    Vi har märkt att vår dotter på 3 år sparkar och gnyr i sömnen när hon är kissnödig. Så vi tar henne till pottan då. Sedan somnar hon så fort vi lägger henne ner.

  • Frida

    Samma sak här, spelar ingen roll vad man säger! 🤯 Antingen säger de tvärtom eller så går de med på det fast att de inte alls gör det. Man blir helt galen, helt omöjligt att göra rätt liksom. 😅
    3 års åldern… charmiga och skitjobbiga 😂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.