Rolig utflyktsdag till Kållered/Kungsbacka

Vilken kul dag vi har haft idag! Första planen var att vi skulle gått till Liseberg idag, men eftersom det spöregnade så fick vi tänka om. Jair ville absolut inte ta bussen nånstans och jag blir lite smått galen på att han tycker att vi ska åka bil och parkera mitt inne i stan. Det är ju svindyrt! Men inte bara det, det värsta för mig är att det är bökigt att parkera mitt inne i centrala Göteborg. Jag får ångest bara jag tänker på det. Jag hatar att parkera i vanliga fall och det blir hundra gånger värre när det är stressigt med bilar överallt och vi kanske måste cirkulera för att en parkering ska bli ledig. Jair har inget körkort så han vet inte hur jobbigt det är att köra inne i centrum. Hur som helst, så funderade jag ut en annan utflykt som vi kunde ta bilen till och som vi har längtat efter att göra – Freeport! Jair älskar Freeport, men för att utflykten skulle bli lika kul för alla så åkte vi först till Ekenlekens lekland som ligger i Kållered precis bakom IKEA.

Vi har varit på Ekenleken en gång förut för lite mer än 1 år sen och då slogs vi av hur fräscht det var i jämförelse med andra lekland. Läs mitt inlägg om Ekenleken HÄRNu ett helt år senare så var det precis lika rent och fräscht fortfarande – tummen upp för det! Jag har filmat massor och tänkte ge mig på ett videoinlägg, men jag lovar inget – måste lära mig videoredigering först haha!

   
 Efter 2 timmars bus och en genomsvettig mamma och son så lämnade vi Ekenleken. Jag hade nog nästan lika kul som Lucas där jag sprang efter honom i alla tunnlarna och åkte i snabba rutschkanor. Oj, vad det går undan i rutschkanorna!

På Freeport blev det shopping för hela familjen. Jag fyndade en vit superfin topp på MQ för 149 kr, Jair köpte två T-shirtar och Lucas fick en stor-kille-present på Lekia för att han har varit så duktigt och ätit sin gröt och frukt själv. Han äter sällan en hel portion själv, men jag ser på honom att han försöker mer än vad han har gjort förut. Det vi får hjälpa till med är det sista i tallriken. Tidigare så åt han ju inget kladdigt själv och nu anstränger han sig och han äter mycket mer än förut. Jag tycker han har gjort ett bra jobb även om vi inte riktigt är hela vägen i hamn ännu.

 

    
 På vägen hem så somnade Lucas, helt utmattad efter den roliga dagen 🙂 Det är precis så det ska vara på sommarlovet 🙂

/Ej sponsrat inlägg 

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här